Kulturprisen 2016 til Marianne Løge og Leif Gerhard Andersen jr

Marianne Løge og Leif Gerhard Andersen jr, kanskje bedre kjent som Liffe, fikk Arendal kommunes kulturpris for 2016 etter premieren på Arendal Musikkteater oppsetning av "Trollmannen fra Oz" på kulturhuset torsdag 7.april. 

De to fikk prisen for sitt store engasjement for kommunens kulturliv gjennom mange år, de siste årene spesielt gjennom Arendal Musikkteater og Granerevyen.

Marianne Løge og Leif Gerhard Andersen jr får prisen av ordfører - Klikk for stort bildeKulturprisen 2016 Vidar Aas

Prisen består av Nils Bellands litografi ”Skogskatedral. Kveld II.”, samt et pengebeløp på kr 10.000, og ble overrakt av ordfører Robert Cornels Nordli. 

Marianne Løge

Marianne vokste bokstavlig talt opp i Arendals Dramatiske Selskab (ADS), der hun startet allerede som 7-åring. Som 18-åring debuterte hun som instruktør i ADS og som 22-åring startet hun Teaterproduksjoner, som hun drev i fem år. De siste tre årene sammen med Arne Veer.  Med ungdommelig glød og uten unødvendig ærefrykt for Shakespeare, Jens Bjørneboe og Dario Fo, satte de opp forestillinger som ”En midtsommernatts drøm”, ”Romeo og Julie”, ”Fugleelskerne”, ”Tyven, tyven” og ”Den skallede sangerinne” på ulike utescener.

Da Arendal Kulturskole ble etablert i 1998 var hun med på å starte dramaavdelingen og hadde ansvaret for flere grupper. Så fulgte noen år i utlandet, før hun kom hjem i 2002 og igjen engasjerte seg i ADS. Hun var bl.a. instruktør for vikingspillene på Hove og forestilinger som ”De elendige”, ”Tante Pose”, ”Peter Pan” og ”Peer!” (Peer Gynt). 

Leif Gerhard Andersen jr

Liffe har de siste 20 årene lagt ned et stort arbeid for Arendals kulturliv. Først som nestleder i Hovedutvalg for kultur og bystyremedlem for Høyre 1995-99, så blåste han nytt liv i Granerevyen, der han har vært revysjef i over 15 år. 

For egen regning og risiko har han også arrangert store konserter med DumDum Boys, Raga Rockers og The Rainmakers i kulturhuset.

Han var videre initiativtaker til foreningen Kulturstua, som har kjøpt de gamle lokalene til Arendal Handelsstands Forening. Kulturstua er base for Granerevyen og Arendal Musikkteater, og leies også ut til andre foreninger.

Liffe og Marianne har gjennom flere år samarbeidet i Granerevyen, med Liffe som revysjef og produsent og Marianne som instruktør. 

Arendal Musikkteater

I 2012 startet Marianne og Liffe Arendal Musikkteater, sammen med Leif-Rino Müller som musikalsk leder. På imponerende kort tid har musikkteateret tatt store kunstneriske steg. De har satt opp store og krevende forestillinger som ”Bør Børson”, ”My Fair Lady” og ”Sweeney Todd” og nå altså ”Trollmannen fra Oz”.  Alle forestillingene har vært godt besøkt og har høstet mange lovord fra både kritikere og publikum. 

Alt dette hadde vært nok en til en fulltidsjobb. Desto mer imponerende er det at alt gjøres på fritiden. Formannskapet var derfor aldri i tvil om at Marianne og Liffe skulle få årets kulturpris. Vi gratulerer!