Kulturprisen 2021 til Leif Rino Müller

Leif Rino Müller fikk en forsinket Arendal kommunes kulturpris for 2021 (utdeling avlyst på grunn av koronapandemien) under "Syng jula inn" i Barbu kirke søndag 18.desember 2022. 

Prisen består av Nils Bellands litografi ”Skogskatedral. Kveld II.”, samt en gavesjekk på kr 10.000 og ble overrakt av ordfører Robert Cornels Nordli. 

Leif Rino Müller og ordfører Robert Cornels Nordli med kulturprisen for 2021 - Klikk for stort bildeLeif Rino Müller og ordfører Robert Cornels Nordli med kulturprisen for 2021

Leif Rino Müller er Eydehavnsgutt og får prisen for sitt mangeårige engasjement i Arendals kultur- og idrettsliv. 
Han har spilt orgel siden han var fem år og har vært en kjent skikkelse i det lokale musikkmiljøet i over 30 år.

Mest kjent er han kanskje som musikalsk leder i Arendal Musikkteater siden starten i 2012. Hvert år siden, også under koronatiden, har de satt opp store og krevende musikaler med stor suksess. 

Han har vært organist i Barbu kirke siden 2015. Der har han blant annet ansvar for konsertrekken «En time med…», hvor han inviterer kjente og dyktige musikere til å spille sammen med seg. 

Leif Rino er også en aktiv frilansmusiker og spiller i mange konstellasjoner i ulike musikksjangre. Et av de siste prosjektene er coverbandet «Missing a Blonde», som skal spille på Canal Street til sommeren. Han spiller også fast i Granerevyen og har spilt med countrybandet ClutterBillies. Ikke minst er han musikalsk leder for boybandet Haraldsguttene. Han har også en fortid i Arendal Gospelkor og andre korprosjekter. 

Det er kanskje mindre kjent at han var initiativtaker til Arendal El-Innebandy (bandy med spesiallagde rullestoler) i 2010. Han har lagt ned en stor innsats som leder, trener og dommer i mange år og bidrar fortsatt som speaker og sekretariatsleder under turneringer. 

Leif Rino har en sjelden evne til å spille sammen mer amatører av alle slag. Enten det er barn, ungdom, skoleklasser etc. Han tilpasser seg og får dem med seg på en måte som får dem til å skinne. 
Før prisutdelingen fikk vi se ham i aksjon sammen med diverse kor i Barbu; Barnekor, Ten Sing, Barbu kantori og helt nystartet prosjektkor, som hadde sin første opptreden.

Sokneprest Rannveig Aas Olsbu i Barbu kan ikke få fullrost Leif Rino:
"Han er et unikum. For eksempel i løpet av  en begravelse, andakt eller gudstjeneste, til der og da å ha et sluttspill som passer perfekt til noe av det som har vært tema, uten at det har vært avtalt på forhånd. Han er god på samspill, hever salmesangen i gudstjenesten og gjør det lett for en forsamling å delta. Han er rett og slett en superdyktig organist og musiker." 

Vi gratulerer Leif Rino Müller med en velfortjent kulturpris!