Kulturprisen 2O22 til Hans Jakob Epland og Arild Strand

Hans Jakob Epland og Arild Strand fra koret Cantabile fikk Arendal kommunes kulturpris for 2022 under Cantabiles julekonsert i Trefoldighetskirken søndag 4.desember. 

Prisen består av Nils Bellands litografi ”Skogskatedral. Kveld II.”, samt en gavesjekk på kr 10.000, og ble overrakt av varaordfører Terje Eikin.  

Varaordfører Terje Eikin flankert av prisvinnerne Arild Strand (til venstre) og Hans Jakob Epland (til høyre).  - Klikk for stort bildeVaraordfører Terje Eikin flankert av prisvinnerne Arild Strand (til venstre) og Hans Jakob Epland (til høyre).

Hans Jakob Epland og Arild Strand startet koret Cantabile sammen høsten 1997 og får hver sin pris. I løpet av disse 25 årene har koret utviklet seg til å bli blant de beste på Sørlandet, takket være Hans Jakobs og Arilds utrettelig arbeid. De legger begge ned utallige timer i forberedelser, øvelser og konserter for koret. 

Hans Jakob er dirigent og musikalsk ansvarlig og har en fantastisk musikalitet og kunnskap om sang, musikk og sangteknikk. Han inspirerer koret på hver eneste øvelse med sin kunnskap og positive væremåte og får koret til å strekke seg mot stadig nye musikalske mål. 

På konsertene får han sangerne til å gi sitt aller beste og formidler alltid historien og bakgrunnen for sangene de synger. Han har et bredt nettverk innen musikklivet. Koret har blant annet gjort konserter med Göran Fristorp, Ole Paus og Bendik Hofseth, men også dyktige lokale artister som Solveig Andersen, Inger Marie Gundersen, Camilla Susann Haug, Harald Dose, Thomas Isachsen m.fl. 

Hans Jakob er også en dyktig musiker selv og spiller av og til tverrfløyte på konsertene, i tillegg til å holde styr på alt det andre. Han har også bidratt til konserter og forestillinger i regi av andre og er en stor ressurs i det lokale kulturlivet. 

Arild Strand har vært korets faste pianist/repetitør siden starten i 1997 og bidratt stor til korets utvikling. Tålmodig og blid har han terpet stemmer på øvelsene hver uke, år etter år. Gleden ved å ta sangen videre fra stemmeterping til vakker flerstemt sang med pianoakkompagnement av høy kvalitet og innlevelse har vært en fantastisk opplevelse og inspirasjon for koret. 

På øvelsene før konsertene og under konsertene har han alltid rollen som kapellmester, i tillegg til å traktere tangentene og gjør en fremragende innsats også i den rollene. I likhet med Hans Jakob har han et stort nettverk i musikkmiljøet og hans kontakter har ført til mange vellykkede samarbeid. Arild er også et kjent ansikt fra andre lokale konserter, revyer og forestillinger opp gjennom årene, hvor han har bidratt med sitt eminente tangentspill. 

Hans Jakob og Arild jobber godt sammen og utfyller hverandre på en imponerende måte. De løfter sammen og skaper magi med koret. Og ingen av dem ønsker å motta en krone for jobben de gjør. 

Vi gratulerer Hans Jakob Epland og Arild Strand med velfortjente kulturpriser!