Frivillighetsprisen 2020 til Ragnhild Mortensen - Arendal kommune

Frivillighetsprisen 2020 til Ragnhild Mortensen

 Frivillighetsprisen 2020 til Ragnhild Mortensen.  - Klikk for stort bildeFrivillighetsprisen 2020 


 

 

 

 

 

 

 

Ragnhild Mortensen har fått Arendal kommunes frivillighetspris for 2020. 

Prisen består av relieffet "Vi ser dere" av den unge Arendalskunstneren Stine Jensen, samt kr 10.000,-, og ble på grunn av covid-19 overrakt av ordfører Robert Cornels Nordli på en lukket markering på Arendal kultur- og rådhus tirsdag 8.desember.  

Ragnhild Mortensen, best kjent som «Lalla», har i over 50 år vært en viktig pådriver for å ta vare på lokale kulturtradisjoner på Tromøy. Siden 1986 som leder i Tromøy Bygdelag, og sentral i Tromøy Bondekvinnelag i 20 år før det.  

I årenes løp har bygdelaget under hennes ledelse stått for mange aktiviteter,   utstillinger, kurs i forskjellig husflidsarbeid og andre arrangementer. De har også vært medarrangør for Prøysen-dagene, deltatt i Olsok-markeringer og  bidratt til kostbare gaver til Tromøy kirke. 

Drivkraften har hele tiden vært å legge til rette for at tradisjonskultur blir brakt videre til nye generasjoner, på ulike måter. Men gjennomsnittsalderen i laget var dessverre blitt høy. Det har vært vanskelig å få yngre krefter med i styret, så 1.juni i år ble bygdelaget dessverre nedlagt.  

Arendal kommune vil med denne prisen takke Ragnhild Mortensen for hennes utrettelige frivillige engasjement som kulturbærer i og for lokalmiljøet på Tromøy. Gratulerer med en velfortjent pris!