Matlaging i det fri

Å lage suppe på selvplukket sopp i Åsbieskogen er matnyttig.

På skolen arbeider vi med begrepet Livsmestring. Det handler om å gjøre elevene rustet til det livet som venter dem. 

Ett av fagene som elevene liker godt, er Mat & helse. Det å være på skolekjøkkenet oppleves som gøy og nyttig. 

Mat & helse er på timeplanen når elevene går på 4. og 6. trinn. Men elevene må gjerne lage mat ellers også. Så når elevene i 7. klasse fikk besøk av Norges sopp- og nyttevekstforbund, var det mye som havnet på både pensum og menyen. 

Elevene fikk en (matnyttig) omvisning i Åsbieskogen, og de lærte om de ulike artene, om hva som er spiselig og hva som ikke er det. Og så ble det fyrt opp bål (på angitt bålplass, og i bålpanne), og klargjort for matlaging. 

Å lage maten selv er artig, og det å gjøre det utendørs er noe helt eget. Ute i naturen er det så mye annet enn det elevene opplever innendørs. Bare det å få sollys i ansiktet og frisk luft i lungene er viktig i seg selv. Men det å forstå, og respektere, naturen er særlig viktig. At vi attpåtil kan lære om matauk og matglede, blir en særegen bonus.    

Ti kilo sopp ble plukket, og ALT forvant i suppa. Yummi!