Serverings- og skjenkebevillingNår trenger du serverings- og skjenkebevilling? Skal du starte et serveringssted og ønsker å skjenke alkohol, må du søke om både serverings- og skjenkebevilling. Du finner mer informasjon om serveringsbevilling her. Hvis du har serveringsbevilling fra før, søker du om å få skjenkebevilling i tillegg. Du finner mer informasjon om skjenkebevilling her. Hvis du overtar et eksisterende serveringssted må du søke om egen bevilling senest 30 dager etter at du inngikk avtale om overdragelse. Hvordan få serverings- og skjenkebevilling? Serverings- og skjenkebevillingen gis til selskapet som skal drive stedet Alkoholloven og serveringsloven stiller krav om uklanderlig vandel Styrer og stedfortreder må ha bestått kunnskapsprøven for å kunne søke om skjenkebevilling Daglig leder må være ansatt ved stedet hvis ikke eier av stedet ivaretar denne rollen Daglig leder må ha bestått etablererprøven for å få serveringsbevilling Styrer og stedfortreder må være over 20 år Styrer og stedfortreder må være ansatt på stedet eller arbeide der i kraft av eierstilling Slik søker du Vedlegg som må følge søknad om serveringsbevilling: Bekreftelse på bestått etablererprøve Firmaattest Målsatt tegning over serveringsstedet, inne og ute Leiekontrakt Dokumentasjon på daglig leders ansettelse ved serveringsstedet Kopi av melding til Mattilsynet Søk om serveringsbevilling Vedlegg som må følge søknad om skjenkebevilling: bekreftelse på bestått kunnskapsprøver skisse over skjenkeareal inne og ute leiekontrakt Søk om skjenkebevilling Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på. Hvor lang tid tar det? Søknad om serveringsbevilling behandles vanligvis innen 60 dager. Saksbehandlingstiden for skjenkebevilling er ca tre måneder. Søknadene sendes på høring til politiet og skattemyndighetene. Behandlingstiden kan bli lengre hvis høringsinstansene bruker lang tid, har bemerkninger til saken eller hvis du gjør endringer underveis i søknadsbehandlingen. Lover og forskrifter Oversikt over lover og regler som gjelder for serverings-, salgs- og skjenkesteder.