Lei en elbil - Arendal kommune

Lei en elbil

Bilde av elbiler som kan leies - Klikk for stort bildeTo av elbilene du kan leie. Mona Hauglid foto

 

Hva tilbyr vi?

Vi leier ut 4 elbiler og en hybridbil fra kommunens bilpool. Bilene er reservert for rådhusansatte mandag - fredag mellom kl. 07:30 og 16:30, men på kvelder og i helger kan de leies av alle.

Lei bil på timesbasis

Det gjør det enklere for flere å ha tilgang på bil når man bare trenger det en gang i blant. 

Hvor finner du bilene i Arendal?

  • Torvet p-hus (4 biler)

Hvem kan få tilbudet?

Alle innbyggere og besøkende i kommunen kan leie en bil. Alt du trenger å gjøre er å laste ned Move About-appen.

Slik låner du en elbil

Last ned appen

Husk å laste ned appen Move About der du laster ned apper og følg instruksjonene. 

Du identifiserer deg normalt med BankID, og dersom du har norsk førerkort vil dette kontrolleres og godkjennes automatisk. Du vil få en melding fra Statens vegvesen om at dine førerkortrettigheter har blitt sjekket. Dersom du ikke har norsk førerkort må du legge inn bilde av sertifikatet ditt. I tillegg oppgir du e-postadresse, telefonnummer, adresse og bankkontonummer. Godkjennes førerkortet automatisk vil du kunne leie bil umiddelbart. 

Hvis førerkortet sendes inn vil Move About sjekke at alt er i orden og sender deg så en bekreftelse på e-post. Det kan ta litt tid før appen er klar til bruk så det lønner seg å gjøre alt ferdig i god tid før du trenger å leie bil. 

I appen finner du også kontaktinfo til kundeservice. 

1. Bestill bil 

Logg inn på appen og fortell når og hvor du vil hente bilen. Du kan se i appen hvor du finner bilene parkert og hvilke som er ledige. Velg hvilken type bil du vil leie ved å trykke på «book». Sjekk at du har riktig dato og klokkeslett. Når du har valgt bil oppgir du antatt kjørelengde og eventuelt notat for bookingen, estimert pris for bookingen vises og du bekrefter deretter bookingen.  

Bilparken består av fire VW ID 3. Bilene har inntil 412 km rekkevidde. Alle biler må bookes i Move About-appen.

2. Hent bilen 

Du får en tekstmelding tre minuttet før det klokkeslettet du har satt at leietiden skal starte. Den inneholder en lenke du trykker på for å komme inn i systemet. Følg anvisningene og informasjonen i meldingen. 

Når du har bekreftet spørsmålene og gått videre kan du låse opp bilen ved å skrive inn den PIN-koden du la inn ved registreringen av appen, trykk så enter. 

I SMS'n står bilens registreringsnummer slik at du finner den bilen du har leid. Har du glemt PIN-koden kan du endre den under "min profil" i appen din. Der finner du også kontaktinfo til kundeservice om du trenger hjelp med noe. 

3. Ta ut ladekabel av stolpen og ta med deg ladekabelen 

Lås opp bilen. Fjern ladekabelen fra bilen og ladestolpen og legg den bak i bilens bagasjerom. Ta den først ut av bilen og så fra ladestasjonen.  

4. Kjør

Sett deg inn i bilen, ta på deg setebelte, og trykk på startknappen til høyre for rattet. Det kommer en liten "plingelyd" når bilen starter. Husk at det er røyking forbudt og ikke tillatt med dyr i alle bilene. Ha en flott tur!                         

5. Returner bilen og sett den på lading 

Tøm bilen for personlige eiendeler, og sørg for at bilen er fri for søppel. Husk å sett bilen på lading, slik at den har tilstrekkelig med strøm for neste bruker og kontroller at lading har startet. Enkelte ladestolper har en grønn knapp som man må trykke på for å starte ladingen. I Torvet p-hus må du trykke på den grønne knappen for å åpne lokket. 

6. Avslutt bookingen og sjekk at bilen blir låst

  • Avslutt bookingen i appen. 
  • Sjekk at dørene låser seg automatisk etter ca. 30 sekunder. 

Hva koster det?

Prisene varierer avhengig av hvilket medlemskap du velger og kjøretøyet du bestiller. I appen ser du pris for bookingen din. Les mer om priser på moveabout.no

  • Priser inkluderer opp til 450 km kjørelengde. Hvis du kjører lenger enn dette betaler du kr 2,50 pr. km. 
  • Bompenger og parkering belastes bruker.  
  • Egenandel ved skade er maksimum 10 000 kr.

Spørsmål og svar 

Video fra Move About - slik fungerer det 

Kan jeg låne bil ett sted og sette den fra meg et annet sted? 

Nei, det kjøretøyet du har lånt må settes tilbake samme sted du hentet det.

Er det måling/registrering av bruken på kjøretøyet? For eksempel GPS, kWh-forbruk, kjørestil osv?

Arendal kommune registrerer ikke noe av dette. Firmaet som leier oss bilene gjør det og vi vil kunne få rapporter fra dem for å legge til rette for hvor mange biler vi trenger, hvilken type og annen praktisk informasjon.

Kan elbilene kjøres til Sverige eller Danmark?

Ja, elbilene som er til utleie i Arendal kan kjøres til Sverige og Danmark, forsikringen gjelder også der.

Hva gjør jeg om jeg ikke rekker tilbake for å levere bilen til avtalt tid?

Gå inn på appen og forleng lånetiden din på den måten om bilen er ledig for det tidsrommet du trenger. Hvis ikke - ta kontakt med Move About kundeservice.

Kontakt oss

Move About kundeservice
+47 95 80 70 00
kundeservice@moveabout.no

Åpningstider
Hverdager 07-21
Helg 09-21.