Vardåsen på Tromøya

Grunnet utbygging er det endringer i hvordan en kommer seg til Vardåsen. Kartet blir oppdatert i løpet av høsten 2019.

Månedens tur april 2014. 

Tromøya ligger som en beskyttende paraply på utsiden av Arendal med sin 18 km lengde og mange turmuligheter. Denne gangen skal vi til Vardåsen som er Tromøyas høyeste punkt med sine 95 m.o.h., og her er havutsikten upåklagelig!

Turen

Turen er ca. 2 km lang, går på mykt skogsunderlag med noe stein. Med Vardåsen sin fantastiske utsikt og nærhet er det et flott turmål en ettermiddag eller tidlig kveld i disse etterlengtede lysere tider.

Sporty gjeng på Tromøy

Når denne Månedens tur skulle lages ble hjemmesykepleien på Tromøy invitert med, fordi det var kommet et tips om at de var en sporty gjeng som brukte Månedens tur som en sosial og aktiv happening. Denne gjengen ville gladelig vise vei opp til Vardåsen som er i deres nærområde, og de kunne fortelle om turer som var blitt utrolig artige og hyggelige fordi de hadde gjort litt ekstra ut av det med medbragt mat og drikke.

På basen til hjemmesykepleien har gjengen en fast plass der den pågående Månedens tur henger oppe, de har pyntet med bilder fra turer de har gått, og de har et eget registreringsskjema for alle ansatte der de som har gått Månedens tur registrerer seg. Kravet for å være med i ekstra trekningen som avdelingen selv har arrangert, er minimum 4 turer for 2014. Lederen deres Geir, er en ekstra støttespiller og alle i denne faggruppen vet så utmerket godt hvor viktig det er å holde seg i aktivitet. Som arrangør av Månedens tur var det utrolig hyggelig og inspirerende å møte denne gjengen, så heia Tromøy Hjemmesykepleie!

Hvordan komme seg dit?

Fra E-18 følger man RV 410 mot Tromøy, i rundkjøringen ved Krøgenes, ta av mot Tromøy på RV 409 og hold til høyre i rundkjøring. Fortsett på RV 409, på Skilsøveien, helt til du kommer til Færvik bo og omsorgssenter der det er parkering.

Turbeskrivelse

Utgangspunktet for turen er på parkeringsplassen ved Færvik bo- og omsorgssenter, og her ble jeg møtt av 13 sporty hjemmesykepleiere.

Stien som er en gammel skogsvei går rett opp i skråningen til venstre for parkeringsplassen oppe ved sykehjemmet og er brei og fremkommelig. Det er ca. 900 meter opp til toppen, med moderat stigning. 50 meter før skogsveien ender, går stien til Vardåsen inn til høyre, og du ser straks bua og masta på Vardåsen. 

Her er det bart fjell, og fint å finne en plass for å nyte naturen og utsikten.

Tone, en av de glade Tromøy hjemmesykepleierne, hadde en god ide for en effektiv treningsøkt. Løp opp til toppen, ta styrketreningen på Vardåsen, og du har unnagjort en effektiv trening på kort tid og i vakre omgivelser. Når du er fornøyd med styrketreningen, rastepausen eller om det er tiden styrer deg nedover igjen så kan du enten gå samme vei tilbake, eller ta rundturen.

Nede på skogsveien igjen følger du nå stien som går nedover til høyre, denne har vi merket med røde/hvite bånd. Stien er mer kupert, har mer steiner og er smalere enn skogsveien. Den ender nede ved Skilsøveien og vi følger sykkelstien tilbake til sykehjemmet.

To be continued

Neste gang vi presenterer månedens tur vil vårblomstene være der, vi gleder oss! 
Vårhilsen fra Arendal kommune, ved Folkehelsekoordinator Tone Worren Kløcker