Ut på tur, der du bor

Månedens tur desember 2015.

Du trenger ikke å reise langt for å få følelsen av å være på tur. De beste opplevelsene kan du skape få meter fra der du bor.

Denne månedens tur har et fokus på å komme seg ut i friluft for rekreasjon og samvær der du er. Med denne artikkelen ønsker vi å motivere leserne til å ta en pause fra "julestria", pakke noe godt i sekken, kanskje noen vedpinner, og sette kursen mot et grøntområde der du bor.

For noen år tilbake, var vi noen nabodamer på Songe som laget en juletradisjon på nettopp det. Med hodelykt og oppakking gikk vi 10 minutter innover i skogen og fant vår leirplass. Opplevelsen av å være på tur, og fellesskapet vi delte var ubetalelig i en litt for stressende førjulstid!

Her i Arendal er vi alle så heldige å ha friområder i umiddelbar nærhet. En lekeplass, et utsiktspunkt? Valgene er mange her vi er omringet av skog og sjø med grønne lunger mellom boligområdene. Forskning viser at de grøntområdene som ligger nærmere enn 500 meter fra boligen blir mest brukt. Naturlig nok fordi det er mindre logistikk med å ta de i bruk.

På Hisøy finner man et eksempel på hvordan nabolaget har utbedret et kommunalt friområde med merking av stier tilknyttet et fantastisk utsiktspunkt. Furukongen ligger 99 m.o.h. ved vanntårnet på Hisøy der en kan se Fevik, Jomåsknutene, Arendal by og hele Tromøysund. Turen er bare 500 meter lang og går på kuperte stier og fjell. Veien inn til Vanntårnet går fra Kirkeveien, rett på oppsiden av Jokerbutikken, men på motsatt side av veien. Den er godt merket med rødt og har en informasjonstavle, men er ikke egnet for vogn eller sykkel.

Furukongen - kart (PDF, 2 MB)

Friluftsliv er helsefremmende og trivselsskapende, vi anbefaler deg å finne ditt rekreasjonsområde! Kan hende det er et sted i ditt nærområde som med litt rydding og merking vil fremstå som en kvalitet for nærmiljøet? Kontakt grunneier, finn noen samarbeidspartnere (velforening, lag, naboer) og så kan dere jo sette i gang? Et tips er å etablere en velforening, fordi det åpner opp for muligheten til å søke om midler fra det offentlige.