Ugleboknuten

Månedens tur mars 2013. 

Dersom du kan tenke deg å gå en ”topp” tur, men ønsker å holde deg i nærheten, kan vi anbefale denne ”Månedens tur”. Kun 3.5 km fra Arendal sentrum har du mulighet til å nå en høyde som ligger 136 m.o.h. og som gir deg en fantastisk utsikt!

Noen har sikkert gjettet at det er Ugleboknuten vi snakker om. Man må være frisk til beins for denne turen, men lengden, og forholdsvis slakk stigning, gjør at vi mener at den passer for de fleste aldersgrupper.  Innta vårstemning, ved å høre bekken sildre, fuglene kvitre, se utover Longumvannet og skue sjøen langt der ute. Om snøen har måttet vike for en ny årstid vet vi ikke i skrivende stund, men godt bentøy er en anbefalning. Hvorfor ikke ta årets første sykkeltur, parkere sykkelen boligfeltet,  og gå til toppen? Uansett, vi ønsker vi dere en god årstid med mange fine opplevelser.

Hvordan komme dit?

Utgangspunktet er fra Myra skole. Hit kan man komme seg med buss, egen bil eller sykle. Det er godt med parkeringsplasser på skolen utenom skoletid. Myra skole ligger på Myraveien 131. Veien som går fra Harebakken over E-18 nordover. Når du kommer til rundkjøringa ligger skolen rett frem etter sykkelbanen .  Gå videre på Myraveien, ta av til  Myra Terrasse. (Evt ta snarveien opp trappene vis a vis skolen), følg denne veien innover , du holder deg på den nedre veien, svinger slakt oppover mot skogsholtet, og ender etter at du har passert mange boliger i en blindvei ved et skogsholt. Her begynner stien som går slakt oppover. På toppen av skråningen, som ligger som det øverste hjørnet av feltet, begynner den merkede stien som fører deg til Ugleboknuten. Stien er merket med blå farge på trærne.

Turbeskrivelse

Du har nå ca 1 km foran deg med jevn stigning. Skogen er variert med bartrær, løvtrær, fjellknauser og mange bekker små. Stien er godt merket med blå farge, mens den snor seg oppover. Det er mange stier i dette området, og dermed mange muligheter for lengre turer. 900 meter oppover på stien fra boligfeltet, treffer du skiltet som viser vei til utsiktspunktet Ugleboknuten, følg dette. Til orientering så ender stien rett frem ved Krakstadvannet. Her er det vei som kan føre deg tilbake til skolen, eller man kan ta nå Granestua løypenettverket ved å gå motsatt retning. MEN vi skal til høyre ved skiltet. Stien går nå langs en høyde, fortsatt oppover. Du kommer til en lysning, og tenker nok at her er fin utsikt, men det blir bedre, tro meg! Du skal 100 meter til oppoverf langs stien, før du er på det høyeste punktet, og da er du ikke i tvil. Nydelig utsikt alle veier, virkelig panorama utsikt. Jeg kan godt forstå at dette er et populært utfartssted for store og små.

Nyt utsikten og kanskje en niste? Veien tilbake har vi lagt samme vei. Vær obs på at stien deler seg rett nedenfor skiltet, du skal ta til høyre for å komme tilbake til utgangspunktet. Går du rett ned kommer du til Longumvannet. Derfra følger du  veien til høyre for å komme tilbake til skolen. Turen blir da noen km lenger.

Husk at fysisk aktivitet er en kilde til helse og livskvalitet, og vi håper med dette at vi har klart å gi deg motivasjon for naturopplevelser og aktivitet på ”kjøpet”. Gled dere over at vi er i oppstarten av en deilig sesong med mange muligheter.  

God tur!