Skinnfelltangen

Månedens tur juli og august 2015.

Sørlandsperle tilgjengelig også til fots. Skinnfelltangen er et område som fremstår som et mulighetenes land for en typisk sørlandssommer. Det ligger ut mot havgapet, men har rolige farvann i le av holmer. Svabergene er klare til å ta imot alle som ønsker å nyte varme og late dager med tilhørende oppkvikkende bad eller kan hende fiske? Det beste av alt er at det er lett tilgjengelig til fots og ikke bare for småbåteiere som er på let etter en lun og trygg havn.

Hvordan komme seg dit

Skinnfelltangen ligger på Flostaøya langs kysten mellom Narestø og Kilsundet. Du kan komme dit med sykkel, bil eller buss. Det går buss mellom Saltrød-Staubø-Tvedestrand, busslinja heter 151 og samkjører med linje 101 fra Arendal busstasjon. For rutetider se www.akt.no. Fra Arendal følg RV 410 mot Tvedestrand. Etter Strengereid, ta av til høyre mot Flosta kirke, du passerer Løvøybrua, Narestø og Flosta kirke, 600 meter etter kirken ta av til høyre mot Sandvika. Etter å ha kjørt på denne grusveien i cirka 600 meter kommer du til parkeringsplassen. Stien starter fra parkeringsplassen og er merket med blått. Du er heller ikke langt unna Grundesundholmen, som du kan komme til ved å fortsette veien videre ned til Sandvika. Stien her nede tar deg gjennom skogen og ut til holmen. Arendal kommune har etablert en bru som fører deg ut til Grundesundholmen. Ved den lille gangbrua er det også en fin sandstrand.

Turbeskrivelse

Turen er totalt på cirka 2 km, kupert terreng i skog og svaberg. Turbeskrivelsen gjelder til Skinnfelltangen og stien finner du på motsatt side av parkeringsplassen. Følg skogsstien og de blå merkene, etter 400 meter er du fremme ved sundet på innsiden av Skinnfellholmen. Skinnfelltangen er et populært område fordi det er lett tilgjengelig for småbåter, med et sund som gir le for havets krefter. Du vil garantert kunne følg med på båttrafikken en sommerdag! Dersom du går til venstre er du straks på et platå som det er fint å legge seg til på, samtidig får du fin oversikt over området. Holmen du ser til venstre er Grundesundholmen, og Møkkalasset fyr ser du enda lenger ut.

Sundet er forholdsvis grunt og har sandbunn, og det fremstår derfor som ganske eksotisk. Om ikke som bildene fra Mauritius, så alikevel fantastisk vakkert. Vi ønsker å føre dere til Skinnfelltangen lykt, som har stått og vist vei for skipstrafikken siden slutten av 1800 tallet. Lykta ligger ytterst på holmen lengst syd/vest, og du må gå ned mot bukta, før du går opp igjen og utover, totalt cirka 1 km fra parkeringsplassen. Lykta er lettest tilgjengelig på østsiden av denne holmen. 

Om du etter denne turen er på hjemtur, skal ha en lat dag på svaberget, eller om det er fiske eller bading som venter deg vet ikke vi, men god sommer ønsker vi deg uansett! Nyyyt!