Sandvigen Fort – Grødvigen på Hisøy

Månedens tur mars 2014.

Månedens tur går på skogstier, kjerrevei og sjønære fjell der havet og utsikten til lille Torungen er regjerende.

Sandvigen Fort

Denne måneden tar vi turen på Hisøy til Sandvigen Fort og Grødvigen. Fortet var i forsvarets eie frem til 2006. I dag er det Hisøy IL som står for drift og vedlikehold av Fortet som blant annet er et hus til utleie og samlinger for lokalmiljøet, men plassen kan også by på en 180 graders utsikt så vakker at en kan nesten miste pusten.

Turbeskrivelse

Beskrivelsen av rundturen starter fra Sandvigen Fort, men du kan også begynne fra Stølsvigen. Fra Stølsvigen må en gå veien videre inn til venstre fra Havsøyveien, der en etter ca 200 meter vil se stien på venstre side av veien. Stien er merket og tar deg til Grødvigen. Rundturen er cirka 3.5 km lang.

Hvordan komme seg dit?

Kjør til Hisøy, over brua, følg Vikaveien forbi Kolbjørnsvik til Sandvika. I veikrysset ved Sandvika ta inn på Festningveien. Ferje fra Tyholmen til Kolbjørnsvik for gående og syklende.

Parkering

Festningsveien fører inn til Fortet der det er en stor parkeringsplass på venstre side langs veien. Dersom du ønsker å komme inn fra andre siden anbefaler vi parkering på parkeringsplass tilhørende Stølsvigen.

Slik går du

Stien starter på andre siden av veien ved parkeringsplassen og går opp skråningen bak Fortet. Turen er merket med røde/hvite bånd. I bakgården til Fortet er det en aktivitetsløype. Stien fører ut til et byggefelt hvor du skal ta til høyre. Første veikryss, ta til venstre. Veien fører deg til en sti som tar deg ut på Gamle Sandvikveien, følg denne cirka 100 meter og ta bomvei inn til venstre som fører ned til Grødviga. Underlaget fra parkeringsplass og ned til Grødviga er godt egnet for vogn og er i underkant av 2 km lang.

Rundturen går videre på fjell langs sjøen tilbake mot Sandvigen og er ikke egnet for vogn. Værforholdene kan gjøre fjellet glatt, så vær oppmerksom! Etter 150 meter på fjell skal du gå i trappa som fører deg opp den bratte skråningen. Fortsett rett frem mellom hyttene og stien vil ta deg til en vei i hyttefeltet. Hold til høyre og deretter venstre så ender veien i en sti som tar deg til "NATO- brygga". Før du begynner på nedstigningen så legg merke til en hvitmerket stålpinne på høyre side som markerer en sti som tar deg ned til sjøen, til nok en deilig plass der en kan nyte naturens bevegelser og skjønnhet. Stien ender i Losveien ved "NATO-brygga", følg denne til Festningsveien som fører deg tilbake til Fortet og parkeringsplassen. Unn deg en tur opp bakken og nyt utsikten før du reiser hjemover!

Arendal kommune ønsker dere en riktig god tur i et alternativt vinterlandskap, og vil benytte anledning til å minne på at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær!