Sam Eyde videregående skole

Månedens tur juni 2015.

Denne gangen kan du gå en 5 km rundtur i flott skogsterreng ut fra Sam Eyde videregående skole. Juni er den første av sommer månedene, og her i vår region er vi fantastisk privilegerte med store og varierte områder for friluftsopplevelser. Arendalsmarka kan lokke med store og varierte områder. Vi skal denne gangen gå en 5 km rundtur i flott skogsterreng ut fra Sam Eyde videregående skole, gå innom krigsminnemerket ved Norheim, passere en bro i kjent ”bukkene bruse stil” og ha mulighet til å ta en dukkert eller bare nyte et av skogsvannene.

Hvordan komme seg dit?

Sam Eyde videregående skole er starten på turen. Du kan komme deg dit med buss, det er gang- og sykkelvei helt frem og det er også godt med parkeringsplasser. Beskrivelse fra Harebakken som er kjøpesenteret som ligger ved E-18. I rundkjøringen her, kjør mot Myra. Neste rundkjøring ta til venstre mot Stoa. Straks vil du få Sam Eyde videregående skole og Arendal Idrettspark på høyre side.

Turbeskrivelse

Stien starter øst på den store parkeringsplassen bak skolen, og du blir straks ført inn i et vakkert skogsterreng, høye trær med nakne stammer gir et nydelig lys. Totalt er turen på 5 km, terrenget er kupert med gode skogsstier og det er merket med røde og hvite bånd. Løyperetningen er forklart med klokka. 
Etter å ha gått 1 km i den frodige skogen kommer en til Nordheim. Her er grusveien som kommer fra Bråstad og skilt med retning og avstand til Granestua, Tveiten, Assevannet og Krigsminnesmerket. Vi anbefaler dere å ta turen innom Krigsminnesmerket hvor et engelsk militærfly styrtet 30. mars 1945. Minnesmerket ligger 250 meter fra stien og er godt merket med blått tau. Her inne blir en minnet på hvilke skjebner som rammet mange under 2. verdenskrig og er absolutt verdt et besøk. Tilbake igjen på løypa, går vi noen hundre meter før vi kommer på stien fra Myra, ta til venstre og etter cirka 300 meter hold til venstre igjen.

Turen går videre mot øst, men for de som ønsker, ta gjerne en tur bortom Assevneset, en fantastisk frodig eng hvor noen lykkelige sauer beiter. Vi skal østover igjen og passerer katthølen, et lite tjern, hvorpå vi kommer til fantastiske Blågestadvannet. Her satt vi oss ned på en fjellknaus og nøyt bekkeblom, kaffe og speilingen i vannet. Det er nå 1,5 km igjen av turen og når vi går, er vi snart tilbake på deler av stien vi gikk på tidligere. Gå helt frem til krysset der du skimter Smedplasstjenn og ta til høyre. Stien går oppover i løvskog og etter hvert inn i flott barskog.

Du er snart tilbake på utgangspunktet, og har antageligvis plukket deg ut noen flotte steder du kan komme tilbake for å plukke saftige blåbær litt lenger ut i sesongen.

Nyt årstiden og god tur!