Rygene

Månedens tur november og desember 2015.

Månedens tur går til lysløypa på Rygene. Her kan man gå til beins eller på ski, alt etter været. Er det skiføre kjører Rygene IL opp skispor.

  • Lengde: ca 2.5 km lang
  • Fremkommelighet: Lett tilgjengelig. Lysløypa er godt egnet for vogner og sykler. Rullestolbrukere må være oppmerksom på bakkene. 
  • Kart: Rygene-kart (PDF, 780 kB)

Hvordan komme seg dit?

Buss

Buss nr 2 kjører jevnlig fra sentrum og stanser ved idrettsbanen (siste stopp), rett ved startpunktet for lysløypa.

Sykkel

Det er fint å sykle opp til Rygene. Om du starter fra sentrum er det ca. 13 km å sykle, men trygge forhold hele veien enten med fortau eller gang- og sykkelvei.

Bil (parkering)

Det er flere adkomstveier inn til lysløypa fra boligområdene i nærheten, men det enkleste er trolig å parkere ved parkeringsplassen ved idrettsanlegget på Rygene.

Når du kjører fv. 407 fra sentrum, ta av mot Rygene. Ved den lille rundkjøringa ved butikken, ta opp bakken til høyre forbi traktorbutikken. Nytt kryss straks etter, ta til høyre. Følg veien ca. 1,6 km til du ser idrettsbanen på høyre hånd. Her er et fine parkeringsmuligheter. Lysløypa finner du tvers over veien.

Turbeskrivelse

Turen starter på parkeringsplassen ved idrettsbanen. Derfra krysser du veien og går inn turveien. Lysløypa starter her.

Etter 200 meter kommer du til rundløypa, ta til venstre (løyperetningen). Her er hoppbakken med benker og en hytte. Et flott sted å slå seg ned for lek og kos særlig ved snø. Vil tro man får fart på akebrettet her!

Etter omtrent 500 meter  kommer man til et kryss. Hold til høyre (fortsett løyperetningen). Her begynner en ganske bratt bakke. Du har nå gått 1 km. Veien videre går i samme type terreng, med mose, myr, bekker, løv- og bartrær. Grusveien er god og forholdsvis tørr. Følg lysløypa tilbake til parkeringsplassen.

God tur!