Hove

Månedens tur mars 2014. 

Med den varme og fuktige vinden fra havet er Hove et av de stedene i Arendal der snøen smelter først, og der gåsungene spretter tidligst. Hove er ett av de mest kjente turområder i Arendal. Det ligger som ett stort leir- og friluftsområde som en halvøy på vestsiden av Tromøya, ca. 11 km fra sentrum. 

Her er masse tumleplass for alle i alle aldre

Er det havets krefter som vekker din oppmerksomhet, eller de krokete furutrærne som har stått og tatt imot allslags vær, eller den vakre furuskogen, sandstranda, lekeplassen eller kanskje du utfordrer deg selv med et bad etter en rask spasertur eller løpetur?

Mulighetene er mange og naturen føles nær her ute. Med andre ord er det store muligheter for å få oppleve de første tegn på at våren snart er her.

Turbeskrivelse

Man kan parkere flere steder, men turbeskrivelsen tar utgangspunkt ved parkeringsplassen inne på Hove leir, ved fotballbanen. Stien begynner til venstre for parkeringsplassen. Følg denne og ta til venstre når du kommer til første skille. Følg Kyststien videre utover langs havet, her du har flotte utsiktspunkt hele veien.

 Etterhvert kommer du til Hove camping, fortsett å følge stien og snart er du på Hoveodden som har en flott badestrand. Følg stien videre forbi parkeringsplassen til campingen og du vil etter hvert komme til "handicapstranda".

Herifra følges kyststien videre langs vannet. Når du kommer til en privat hytte, følger du gjerdet og tar mot venstre tilbake til hovedveien. Herifra går en igjennom leirområdet tilbake til parkeringsplassen.

For de med barnevogn, sykkel, rullestol eller lignende, er det lett fremkommelig på Hove ved å bruke Folkestien, som er den røde løypa.

Området er fullt av fine raste/hvileplasser, der vi kan takke Hoves venner som har bidratt med mange dugnadstimer.

Hvordan kommer jeg til Hove?

Hove ligger på Tromøya. Når du har kjørt over Tromøybroa, ta hovedveien mot høyre. Etter at du har kjørt forbi bensinstasjonen, deler veien seg. Ta til venstre, skiltet mot Hove. Følg veien og ta til høyre mot Hove etter broa over Sandumkilen. Følg veien helt inn til leirområdet.