Granestua

Månedens tur februar 2014. 

Sørlandets lengste sammenhengende løypenett?

Granestua er et midtpunkt for et flertall turløyper i Arendalsmarka, som går mot Froland i nordvest og mot sørlandskysten i sør. Vi har derfor hengt opppostkassa til Månedens tur på Granestua. Vi ønsker å presentere hele området og ikke en enkelt løype. Turområdet er stort og ender inn til mange tettsteder. Dermed er det lett tilgjengelig for mange. Det har vært en fantastisk satsningen fra IK Grane i samarbeid med grunneiere og kommunen for å gi innbyggere i kommunen flotte skiløyper. Dette har bidratt til å bedre allerede gode turområder til et imponerende nivå som man ellers må opp i populære fjellområder for å finne.

E-18 går igjennom deler av Arendalsmarka, men overgangen ved Nesheim skole fører en trygt over denne. Den nye traséen mellom Birkenlund lysløype og Nesheim skole har gjort at mange flere kan legge ut på langtur og allikevel la bilen stå hjemme. Slik satsning i nærmiljøet bidrar til at flere velger å være aktive og dermed bedrer flere sin helsetilstand. I 2014/2015 får vi enda en forlengelse av løypenettet med start fra Sam Eyde videregående skole, mot Assevannet, videre til Tveit og inn på løypa til Granestua.

På min langtur møtte jeg mange fornøyde mennesker med kommentarer som "jeg betaler gjerne skatt når jeg får slikt igjen" og "ja, er det ikke fantastisk, tenk at vi kan gå tur på hele 34 km!" Kort eller lang tur, varmestue eller rasteplass i det fri, det er opp til deg. Kartene viser lengde og utgangspunkt. Granestua og Bjørneboe har åpent på søndager og begge byr på varme drikker og vafler - et flott mål for en søndagstur! La oss håpe at Sørlandet får beholde snøen litt til, slik at løypemaskinen kan fortsette å tilrettelegge for skiturer under drømmeforhold i ditt eget nærmiljø.

Mange parkeringsmuligheter i nærheten av løypenettet gir deg mulighet til fritt å legge planer etter ønsket turlengde og besøksmål: Granestua, Nesheim skole, Gullknapp, Tveiten, Myra skole (usikker forbindelse i 2014), Birkenlund skole/gamle sfo, Engehaven/Engefjell, Nordbødalen ved menighetshuset.

God tur!