Bymarka

Songefurua – Simonstjenn er stedet for en fin tur på gamle stier i Songeskogen.

Bymarka har mange skogstier å by på.Revebjelle Her råder fred og ro, frodighet og mangfold, bekker og tjern samt dyreliv til vanns og til lands. Noen vil kanskje ta med fiskestanga, for i tjennene her trives auren godt, eller man kan plukke sopp og bær.

Hvordan komme seg dit?

Ny parkeringsplass er etablert på Enghaven/Engefjell tilhørende ny lysløype. For å komme dit kjører du kystveien. Ta av til Enghaven, kjør veien videre opp til du kommer til øverste felt, Engefjell. Her ligger det en stor asfaltert plass for parkering på venstre side av veien. Vil du bruke buss, går det buss hver halvtime med Tromøy og Eydehavn bussen. Gå opp samme vei og ta inn ved barnehagen, så er du straks i lysløypa.

Turbeskrivelse

Denne gangen har vi lagt opp 2 løyper fordi vi hadde lyst til å vise frem mest mulig av Tur i skogendette flotte området. Hovedturen går rundt Simonstjenn og er 4,9 km lang. Begge løypene fører frem til nordenden av tjenna. Den andre løypa går videre og rundt Fisketjenn, den er ca 900 meter lenger og har litt mer kupert sti. Rundt tjennene er det myrområder som gjør det litt fuktig. Godt skotøy er som vanlig en anbefaling. 

 

Første delen av turen går langs den nye lysløypa fra Enghaven. Etter 1,4 km på lysløypa kommer vi til Dyvikleet som er krysset mellom gamleveien til Saltrød og til Dyvika. Ta kjerreveien til høyre. Herfra har vi merket med bånd. Denne gamle kjerreveien er den gamle postveien som for hundre år siden var veien fra Songe til Saltrød, hvor den engang så berømte Songegrana sto. I dag er det også et stort tre som får oppmerksomhet i området, det er Songefurua. Etter å ha gått 120 meter ser man et skilt til Songefurua, her skal vi inn. Stien vi nå skal inn på er smal og lett kupert, takket være lokale entusiaster holder stien seg åpen. Kort stund senere kommer du til Songefurua. Den er nok ikke like stor som sin forgjenger Songegrana, men ruver i landskapet det gjør hun! Vi målte 320 cm rundt stammen!

Ca. 100 meter senere har du en liten høyde på venstre hånd. Der er det deilig med en litenElgseng rast. Det synes elgen også og her er tydelig spor etter sengen til skogens konge.

Neste stopp er Simonstjenn. Du er nå i krysset der løypa deler seg i to. Enten går du videre til Fisketjenn som er et idyllisk tjenn lenger mot nordøst, eller du går rundt Simonstjenn. Veien til Fisketjenn er nok litt mer kupert og ca 1 km lenger. Etter Fisketjenn vil du ende ut på postveien fra Songe til Saltrød, som fører deg tilbake til lysløypa.

Vi skal til venstre mot Simonstjenn. Vi er ca. halvveis i turen, stien går videre langs tjenna og fører oss sør- og vestover igjen. Etter en snau kilometer er vi ute på lysløypa. Vi tar til venstre og er straks tilbake ved Dyvikleet og lysløypa tilbake til utgangspunktet.

Vi ønsker dere en god tur!