Boes utsikt

Månedens tur juni 2012. 

Eiendommen eies av Kitty Ottersland, som har tilrettelagt området svært godt for turgåing, naturopplevelser, flott utsikt og bading.

I 1871 kjøpte Christian Theodor Boe (født i 1838), en av byens redere, ett landsted på Hisø, som fikk navnet Heimarnæs. Det ble oppført en stor villa i sveiterstil, med stor hage med vakre trær. Stedet var landsted frem til 1950-årene, og den store villaen ble revet i 1962. Som Kitty Ottersland skriver: ”Heimarnæs som en gang var en lukket idyll for en av Arendals slekter, er i dag et åpent område for alle”, men som hun skriver på skiltene: ”Velkommen til Heimarnæs, bare det ikke synes at du har vært her.”

  • Lengde: Vi anbefaler en lang runde på 4.1 km og en kort runde på 2.4 km, begge via utsikten.
  • Fremkommelighet: Turene vi anbefaler i dette området er lettgått og tilgjengelig for alle, også for rullestolbrukere og de med barnevogn. Opp til utsikten er det ganske bratt.  Det er også mulig å gå den korte turen bare ned til havet. Det er lett å finne frem, med tydelig stier, en del skilting og blåe bånd.
  • Kart: Boes utsikt - kart (PDF, 609 kB)

Parkering

Parkering er mest vanlig langs Flødevigveien eller langs veien ved renseanlegget i Saulekilen. Hvis det er mange biler her, kan en parkere ved His kirke, på høyre side i starten av Flødevigveien.

Turbeskrivelse lang runde

Denne runden starter enten innerst i Flødevigveien eller ytterst, fra parkeringsplassen til His kirke, og går innover langs jordene. Før gikk starten på turen over jordet, nå er stien lagt mer i terrenget langs jordene. Gå ned til havet, og nyt utsikten, ettermiddagskaffen eller ett bad på ett av de tre badestedene her. ”Lillehavn” er kanskje det beste badestedet for de minste barna, og Langviga er for de som vil hoppe rett uti vannet. Ved Ausa er det satt opp benker, men det er ikke ønskelig med bål/grilling.

Herifra går en opp igjen samme vei, og tar av mot venstre på stien opp til Boes utsikt. En går ned fra utsikten på den andre siden. For å få en hel runde på ca. 4 km, kan en gå ned til veien ved renseanlegget, og følge den forbi anlegget, ut Utnesveien, ta til høyre langs Løvliveien og ned eller opp Flødevigveien etter hvor en har parkert. Runden ”snus” hvis en parkerer ved Saulekilen.

Turbeskrivelse kort runde

Denne runden er uten den siste sløyfen langs veiene. Etter at en har gått ned fra utsikten, går en ett kort stykke langs veien, så tilbake langs ett gjerde til jordene. Ved jordekanten er det satt opp små møbler laget av trær, til bruk for slitne små bein… Denne runden er på ca. 2 km.