Bjellandstrand

Månedens tur april 2012.

  • Lengde: Turen én vei er ca 2.5 km
  • Fremkommelighet: Den første delen passer best uten rullestol, sykkel og barnevogn. For brukere med rullestol, sykkel eller barnevogn anbefaler vi å parkere på parkeringsplassen nedenfor Tromøy kirke, og starte turen derifra. Stien er kupert, med steiner og grus, men lar seg bruke av øvede brukere av sykler og rullestoler fra den sistnevnte parkeringsplassen. 
  • Kart: Bjellanstrand - kart (PDF, 433 kB)

Turen starter ved parkeringsplassen på Spornes. 

Turbeskrivelse

Start ved parkeringsplassen ved Spornes. Følg stien som går til venstre. Følg stien videre nord-øst. Turen fortsetter over en ny parkeringsplass (nedenfor Tromøy kirke), følg veien som går nedenfor kirken.

Tromøy kirke er fra 1150, Kirken er et gammelt sjømerke, og det ble sagt at når Tromøy kirke står på vannet, da er man tre mil fra land. På grunn av den værharde beliggenheten er kirken nå uten tårn.

Ved enden av kirkegården vil stien svinge til høyre, følg deretter det mest naturlige valget med tanke på bredde på stien. Den går stadig parallellt med sjøen. Etter å ha passert hytter og skog, kommer man til et jorde på venstre side, med et flott steingjerde. Stien munner ut i en asfaltvei, denne fører rett til Bjellandstrand gård dersom man tar til høyre. Gården er godt synlig herifra.

Turen én vei er ca 2.5 km. Turen kan forlenges ned til Bjellandstranda, hvor det er flotte holmer og en strand. Returen kan man enten ta samme vei, eller ta Bjellandveien ut til fylkesveien.

God tur!