Birkenlund lysløype

Månedens tur januar 2015. 

Januar er en måned hvor vi forhåpentligvis kan ta på oss skia, og ta en tur i nærområdet. Birkenlund lysløype er egnet til både ski og gange, og området gir også muligheter til både skøytegåing på tjernene, aking og bålbrenning. For de som ønsker en tur innom en oppvarmet stue, hvor det bys på varm drikke og vafler så er Bjørenboe stedet på en søndag.

Hvordan komme seg til Birkenlund lysløype?

Man kjører av E 18 mot Arendal sentrum/Tromøy. Følger skilting videre mot Tromøy langs Kystveien. Etter å ha passert tunnelen langs kysten, ta til venstre ved skilt til Birkenlund, så videre forbi skolen evt. mot Nordbødalen. Ønsker man å starte ved Engehaven, fortsetter man videre på kystveien til man kommer til avkjørselen til Engehaven.

Det er gode parkeringsmuligheter ved Birkenlund skole, gamle SFO, Bedehuset i Nordbødalen og Engefjell.

Lysløypa på Birkenlund er 4,4 km lang. Høsten 2012 ble den utvidet med 2,4 km fra Engehaven forbi Songe Terrasse. En kan komme inn på lysløypa fra flere steder, og ønsker man å utforske skogen videre er det utallige valg av små og større stier, deriblant Østkantløypa. Østkantløypa er merket mot Granestua, og er det skiforhold så kjøres det opp skiløyper mellom lysløypa, via Bjørneboe og til Granestua.

Det er en fin akebakke i området ved Heitjenn. Heitjenn er de tre tjernene som ligger langs lysløypa inn fra Birkenlund skole. Er det riktige værforhold kan en stå på skøyter på en av tjernene. Går en 100 meter videre innover i lysløypa går det en sti inn til venstre over en liten bekk. Stien fører deg til en grillhytte som alle kan benytte seg av. Både akebakke, Heitjenn og grillhytta befinner seg innenfor en radius på cirka 200 meter.

Bjørneboehytta eies og drives av KFUK speidere. Her kan man kjøpe deilige vafler og varm/kald drikke på søndager fra kl 11 til 15.

Godt nytt turår!

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke for det gamle året, og ønske dere et godt nytt år i 2015, som er friluftslivets år. Vi gleder oss til å presentere flere turområder i den fine kommune vår.