Assævannet

Turen går i flotte omgivelser ved Assævannet.  

  • Lengde: ca 5 km
  • Fremkommelighet: Denne turen er best egnet for gående. Sykling går fint store deler av turen. Rullestol anbefales ikke.
  • Kart: Kart Assævvannet (PDF, 76 kB).

Hvordan kommer jeg meg dit?

Fra Arendal kjører du riksvei 42 mot Froland. Ved krysset Libru, er det skiltet til Asssev på høyre side, følg denne grusveien ca 1 km, så kommer du til en parkeringsplass.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen følger du veien rett frem forbi bommen. Dette er en gammel kjerrevei. Etter ca 400 meter kommer du til en skarp venstresving, her tar du av veien og følger stien som går til høyre. Denne er merket Granestua/Tveiten. Denne stien kan være litt fuktig. Du kommer etter hvert til en bro, som går over en elv, her er det frodig og vakkert, med masse hvitveis langs elvekanten. Etter broen fortsetter stien inn i skogen, før den ender i en grusvei. Ta her til høyre og følg veien videre rett frem. Du kommer nå til en høyde hvor vi har plassert postkassen. For de som vil ta en rast her kan man følge en sti som går ned til Assævvannet. Eller man kan slå seg ned på den vakre gressletta. Turen fortsetter videre på en sti forbi skiltet "Assevneset". Etter hvert går du forbi en bro. Blågestadvannet som ligger i dette området ligger nå til høyre. Etter ca. 700 m kommer du til et stabbur. Du har nå tilbakelagt ca 3 km. Her tar du opp på grusveien og går mot venstre. Etter hvert er du tilbake til samme sted som du kom opp fra stien fra skogen som nå ligger på venstre side. Følg denne tilbake til utgangspunktet.

God tur!