Åsbieskogen rundt


Månedens tur mars 2016.

Åsbieskogen er en av de mest sentrumsnære turområdene i Arendal og kan by på flott og variert turterreng. Informasjonstavle om hva du kan se i området og kulturhistorie gir mer enn bare turopplevelsen. 

  • Lengde: 4,5 km
  • Fremkommelighet: Grus- og skogsstier der du kan bruke sykkel og barnevogn. Ingen biltrafikkk. 
  • Severdigheter: Informasjonstavle viser spennende steder og historier om bosettinger og gruvedrift
  • Kart: Kart Åsbieskogen (PDF, 902 kB)

     

Hvordan komme seg dit?

Start ved Bjønnes stadion som ligger ved Strømsbusletta på Rv 42 ved Myrene. Det er en parkeringsplass inne ved Stadionen. Man kan også komme dit via Stoa, Solborg, Maxis og Bie.
 

Turbeskrivelse

Rundturen er på cirka 4,5 km og er i forholdsvis god, men varierende kvalitet. Varierer mellom opparbeidede grusveier, grus- og skogsstier. Ingen biltrafikk. Fint å komme frem med vogn og sykkel, dog må en trille sykkelen et par steder der det er særlig steinete underlag.
 
En informasjonstavle langs stien ved Bie viser mange spennende steder og historier knyttet til tidligere bosettinger og gruvedrift. Vestlandske hovedvei, som var hovedferdselsåren mellom Hovedstaden og Stavanger på 1800-tallet går igjennom deler av Åsbieskogen. Hele turområdet har i tillegg til rundturen stier på kryss og tvers som en kan benytte seg av.
 
Fra Bjønnes stadion går du forbi fotballstadionen, og følger grusveien som går inn i skogen. Hold til venstre. Du passerer store åpne gress sletter mens du går på en godt opparbeidet grussti. Etter en kilometer kommer du til Bie, her står informasjonstavlen. Rundturen fra her blir mer kupert og har ujevnt underlag. Du vil passere ytterkanten av Stoa næringsområde og senere Solbærgvannet, som er et flott badevann sommerstid. Etter Solbergvannet skal du ta grusveien som går ned mot stadionen, og du vil straks være tilbake ved utgangspunktet.

 

Vi ønsker deg en riktig god tur!

 

Klikk for stort bilde