Alve på Tromøya

Månedens tur mai 2015.

På Alve kan en oppleve både skog, hav og sjø. Ta deg en tur ut, senk skuldrene, lytt, se, lukt og føl og du har gjennomført naturens egen yoga time.

  • Lengde: 4,5 km
  • Fremkommelighet: Stiene er ikke egnet for vogn.
  • Severdigheter: Raet landskapsområde og Tromøy kirke
  • Kart: Kart - Alve (PDF, 764 kB)

Hvordan komme seg dit

Kjør eller sykle til Tromøya, og følg riksvei 409 østover til du kommer til Tromøy Kirkevei, fylkesvei 192. Du har to alternativer å komme inn til rundløypa, den første er å finne stien/traktorveien som går til venstre rett etter steinbruddet på fylkesveien (rett ved en grå dobbelt garasje). Andre alternativ er å ta Bjellandveien inn mot Bjellandstrand gård.

Parkering

Tromøy kirke har godt med parkeringsplasser. På ukedager er det ok å parkere på Bjellandstrand gård, men i helgene har de mye aktiviteter og en må derfor finne andre alternativer.

Turbeskrivelse

Turen begynner ved Bjellandstrand gård som har åpent lørdag og søndag fra kl 12 til 17 med salg av mat og drikke. Turløypa er 4,5 km lang, den er markert med røde og hvite bånd. Underlaget varierer mellom grusvei og stier. Stiene er ikke egnet for vogn.

Følg grusveien fra Bjelland videre innover mot Botne, helt til en rødmalt stein. Vi skal til venstre, men først skal vi utenom Bottstangen for å nyte synet av det tradisjonelle raet landskapsområde og utsikten til Tromlingene. Senere går vi tilbake til den rødmalte steinen, og fortsetter på grusveien cirka 1 km. Underveis passerer vi flere hytter og stien ned til "lille Danmark". Botnetjenn ligger på venstre side, men er bortgjemt bak vegatasjon. Grusveien ender ved en hytte og går over i en kupert sti og etter 100 meter over på en ny grusvei.

Følg grusveien ned mot alvekilen og du vil se en flytebrygge og benker, og vi tror det blir fint med en rast her. Stien går videre langs vannet innover alvekilen. Etter 200 meter, ta av til venstre, denne stien kalles "Gamle kirkevei". Alternativt kan en fortsette rett frem, og havne ut på riksveien som en kan følge til Tromøy kirke. Men vi skal på skogstur, og følger den "gamle kirkeveien". Stien er kupert, og det kan være områder som er fuktige. En går cirka 1 km på stien i skogen før en er ute ved jordene på Bjelland og tilbake ved utgangspunktet.

Arendal kommune ønsker dere en deilig mai!