Lysløyper og skiløyper

Birkenlund lysløype

Lysløypa på Birkenlund er 4,4 km lang og drives av Arendal kommune. Du kan gå inn i løypa en rekke plasser. Ved Birkenlund skole er det gode parkeringsmuligheter og kort avstand til løypa. Hvis du er på søndagstur i lysløypa kan du besøke Bjørnebo mellom kl 11 og 15. Fra Bjørnebo kan du også gå videre til Granestua. Fra Birkenlundløypa er det også en avstikker til Engehaven. 


Asdal/Lunderød lysløype

Lysløypa på Asdal er 2,3 km lang og drives av Arendal kommune. Det er gode parkeringsmuligheter ved Asdal skole. 

 

Turløyper i Arendal idrettspark

Det er to flotte turløyper med lys i skogen bak Sparebanken Sør Amfi og skøytebanen. En asfaltert rulleskiløype på 2,1 km og vanlig turløype på 3,2 km. Begge blir kjørt opp med skispor når det er nok snø. 

Skiløype rundt skøytebanen

Skiløypa har samme åpningstid som skøytebanen. 

 

Granestua

Granestua drives av IK Grane og er åpen hver søndag mellom kl.10.00 - 15.00 fra september til april. På Granestua kan du kjøpe nystekte vafler, kaffe og mineralvann.

Om vinteren kjøres det opp skiløyper fra Myra, lysløypa v/Birkenlund og Blakstad når snøforholdene gjør det mulig. Alt om løypene finner du utførlig beskrevet og merket på kart i Granes flotte løypebok som du får kjøpt på Granestua og Turistkontoret.

Private lysløyper

Rykene 
Lysløypa på Rykene er 2,5 km lang og driftes av Rygene IL. Løypa starter ved idrettsplassen på Rykene, der det også er parkering. Ved løypa finner du også skileik-anlegg med tre hoppbakker, akebakke, snøbrettløype og hinderløype.

Kjenna, Tromøy
Ved Kjenna er det lysløype på 2,2 km. Gå til venstre når løypa deler seg. Løypa driftes av IF Trauma. Ved lysløypa finner du også to hoppbakker og akebakke, alle med belysning. 

Østre Tromøy
Parker på Sandnes skole. På motsatt side av veien starter den 1,8 km lange lysløypa, som driftes av Østre Tromøy Trim og Idrettsklubb. Løypa er ideell for barn som lærer seg å gå på ski.

Skiløyper i Froland

Les mer om skiløyper i Froland

Lysløyper og skiløyper i Grimstad

Les mer om lysløyper og skiløyper i Grimstad

Skisporet.no

Sjekk løypestatus på Skisporet.no

Føremeldinger på Facebook

På facebooksiden "Føremelding for løyper nær Arendal" legger folk fortløpende inn kommentarer om løypeforhold.