Talent Arendal - vinnere 2018

Even Fløystad 
Født 1998
Landeveissyklist fra Austre Moland, som representerer Kristiansands Cykleklubbs eliteavdeling. Hadde sitt gjennombrudd med tredjeplass i temporitttet på junior-NM i 2016 og satser nå på seniornivå, med flere gode plasseringer i nasjonale ritt. Målet er gode plasseringer i NM og Norgescup og være med i diskusjonen om plass på det norske U-23-landslaget, der han holder aldersgrensen noen år til. Etter hvert er målet plass på et kontinentallag, slik at han kan utvikle seg videre mot proffdrømmen. 

Karou Calamy
Født 1994
Jobber med film, fotografi og skulptur og studerer ved Konsthögskolan i Malmö, der han tar en bachelor-grad i fri kunst. I 2017 deltok på hele 17 utstillinger i flere land og ble blant annet antatt på Sørlandsutstillingen som debutant. Han kom også gjennom nåløyet i den internasjonale kunstkonkurransen Celeste Prize i London. Hans verk «Hajar» var blant de 10 som ble valgt ut av 600 innsendte verk i kategorien «Super Young».  Også i 2018 skal han delta på Sørlandsutstillingen og en rekke andre utstillinger i inn- og utland. Han vil eksperimentere med forskjellige typer materialer, skape, produsere og gjennomføre prosjekter, samtidig som han vil reise rundt på utstillingene og skape nettverk, som vil bidra til videre kunstnerisk utvikling. 

Ole Kristian Sørensen
Født 1994
Har kjørt trial siden han var 10 år og har jobbet målrettet for å nå toppen siden han var 13-14 år. Har vært på landslaget i flere år og kjørte Europacup og World Cup til han ble skadet under Nordisk mesterskap i 2016. Er nå tilbake etter skaden og kjører igjen på høyeste nivå nasjonalt og internasjonalt. Han ble nr 4 i både NM og Norgescup i 2017 og var med på det norske laget som tok gull i Nordisk mesterskap. Målene for 2018 er å vinne Norgescupen, NM og Nordisk mesterskap individuelt. Som alternativ trening vil han også delta i noen enduro-stevner på høyeste nivå. 

Oscar Andreas Haug
Født 1999
Trompetist som nettopp har fullført det siste året på musikklinja på Dahlske videregående skole. Parallelt med skolen har han spilt i både Arendal Big Band og Sørnorsk ungdomsstorband, hvor han har fått utvikle seg som bandmusiker og solist. Er også komponist og vant i 2017 talentscenen på Canal Street med bandet «Simpelthen», med hans musikk for trompet, piano, bass og trommer. Han begynner i høst på en bachelor-grad ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Det kunstneriske målet er å bli så god som mulig og i tillegg studere komposisjonsteknikker. Målet er å leve av musikken og han vil bruke de tre årene i Trondheim til å utvikle sin egen spillestil og skape kontakter i musikkmiljøet, før han etterhvert vil ta fatt på en mastergrad og kanskje et stipendiat for å forske på instrumentet sitt. 

Renate Knutsen
Født 1997
Begynte med livredning da hun var 7 år og har en rekke NM-gull i livredning. For fem år siden begynte hun å satse på svømming og har hatt en eventyrlig framgang fra år til år. Hun representerer nå Bergens Svømme Club og tok i 2017 fire NM-gull i stafett med klubben, i tillegg til 4., 5. og 6.plass individuelt. Spesialdistansene er 50, 100 og 200 meter fri. Samtidig er hun fortsatt Norges beste kvinnelige livredder og ble nr 6 i EM i livredning i 2017. Det langsiktige målet er å kvalifisere seg til OL i Tokyo og ta medaljer i internasjonale svømme- og livredningsmesterskap. 

Tomas Laukvik Nannestad
Født 1998
Begynte å spille gitar da han var 6 år og fattet etter et par år interesse for klassisk gitar. Etter å ha tatt musikklinja på Dahlske videregående skole tar han nå en bachelor-grad i klassisk gitar ved Norges Musikkhøgskole. Han har også tatt timer med internasjonalt anerkjente gitarister. Fikk i januar 2018 førsteplass i musikkhøgskolens kammermusikk-konkurranse i klassen master, som del av en gitartrio med Kristina O. Vårlid og Tormund Blikra Vea, to unge gitarister som begge har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt. Hans kunstneriske mål er å utvikle seg videre på instrumentet sitt, både teknisk og musikalsk, utforske et bredt repertoar og finne sin egen stil og uttrykksmåte.  Han vil også jobbe for å fremme den klassiske gitarens renommé som solo- og kammermusikkinstrument.