Talent Arendal 2016

Følgende fikk stipend på kr 50.000 hver:

Bjørn Engesæth
Født 1993
Har vært lidenskapelig opptatt av musikk så lenge han kan huske. Begynte på kulturskolen i 3.klasse på barneskolen og fikk undervisning i klassisk gitar. Begynte tidlig å komponere egne låter og  startet sitt første band da han gikk 6.klasse. I 2010 startet han bandet Valerie sammen med venner og er låtskriver, gitarist og vokalist i bandet.  Valerie har gitt ut flere plater, vunnet Rytmisk Fabrikks talentkonkurranse og har bl.a. spilt på Hovefestivalen og sammen med Turboneger.  

I 2011 begynte han på en mastergrad i engelsk ved UiA for å bli en bedre tekstforfatter. Studiene kombineres med et  hektisk bandprogram. Målet er å leve av låtskriving, både for seg selv og andre, og ta spranget fra utøvende kunstner til låtskriver med nasjonalt og internasjonalt omdømme. 

Kari-Andrea Bygland Larsen
Født 1993
Begynte å spille fiolin ved Arendal Kulturskole da hun var seks år gammel. 16 år gammel kom hun inn på Unge Talenter ved Barratt Dues musikkinstitutt i Oslo, der hun bl.a. spilte i juniororkesteret og deltok i flere kammermusikkgrupper. Hun fikk også muligheten til å spille sammen med dyktige musikere som Dora Schwarzberg og Henning Kraggerud. Etter et par år på Norges Musikkhøgskole, går hun nå UiA, hvor hun fortsetter på bachelorgraden i klassisk fiolin. I tillegg spiller hun i ensemblet 1B1, som nettopp vant spelemannsprisen i kategorien klassisk, og deltar aktivt i ulike konserter og mindre arrangementer i Arendal og Kristiansand. 

Hennes kunstneriske mål er å jobbe som utøvende fiolinist og hun håper på jobb i et orkester, men den største drømmen er å kunne dra rundt i verden som solist. Stipendet skal brukes på ny bue til fiolinen, ta masterclasser og kjøpe originale noter. 

Martine Steller Mortensen
Født 1994

Begynte å seile allerede som 6-åring. Har seilt både Optimist og Europajolle og har flere NM-seire i Europajolle, samt 6.plass fra EM og 13.plass fra VM. Satser nå på OL-båtklassen Nacra 17, som er en katamaran, på fulltid sammen med kjæresten Nicholas Fadler Martinsen. Første delmål var å representere Norge i OL i Rio de Janeiro 2016. Det glapp så vidt, men satsingen fortsetter med medalje i OL i Tokyo 2020 som mål! 
 

Ole Kristian Sørensen
Født 1994

Har kjørt trial siden han var 10 år og har allerede flere år på landslaget.Var med på det norske laget som vant nordisk mesterskap og ble nr 5 i lag-VM  i 2014. Individuelt ble han nr 2 i NM, nr 3 i Norgescupen, nr 8 i EM og nr 15 i VM i 2014. 

Personlige mål: Europamester 2016 og verdensmester 2019.

Mål i lag-VM: Nr 3 i 2016 og nr 1 i 2018.   

Simen Spieler Nilsen
Født 1993

Skøyteløper som har representert Norge i både EM, VM og OL. Har også to gull på enkeltdistanser fra junior-VM. Beste plasseringer i VM allround senior er 10.plass på 5000 m og 13.plass sammenlagt i årets VM. Uten et lite uhell på 500 m hadde han sannsynligvis vært blant de åtte beste sammenlagt. 

I NM allround i Arendal forrige sesong ble han nr 3 sammenlagt. 

Målet de kommende sesongene er å fortsette utviklingen som skøyteløper. Ta steget høyt opp i A-gruppa i verdenscupen og stabilisere seg der, samt bli blant de åtte beste i allround-mesterskap og etterhvert ta steget opp på pallen.  OL i Sør-Korea 2018 er et naturlig siktemål. 

Åse-Maria Bygland Larsen

Født 1997

Begynte å spille cello ved Arendal kulturskole da hun var 7 år gammel. Senere har hun tatt timer hos  Wolfram Kärner, cellist i Kristiansand symfoniorkester, ved Lørdagsskolen i Aust-Agder og Talentutviklingsprogrammet i Agder (TUP). Siden hun var 13 år har hun spilt i Barratt Dues symfoniorkester i Oslo. Hun har også hatt mesterklasser med bl.a. Wolfgang Plagge og den engelske cellisten Nicolas Jones.

Åse-Maria har flere gode plasseringer i musikkonkurranser. I 2011 vant hun bl.a. publikumsprisen i talentkonkurransen Ung Klassisk i Aust-Agder.  I 2014 fikk hun 2. pris i Ungdommens nasjonale musikkmesterskap. Hun har også Norges ungdomssymfoniorkester og Oslo-Filharmonien. 

Hun går nå siste året på Dahlske videregående skole i Grimstad og har søkt om opptak på Barratt Dues høgskole eller Norge Musikkhøgskole . Drømmen er å få studere med den kjente cellisten Truls Mørk. Målet på sikt er å jobbe som utøvende cellist, i orkester eller som kammermusiker, enten i Norge eller i utlandet.