Talent Arendal 2015

Følgende fikk stipend på kr 50.000 hver:


Ingrid Liavaag
Født 1988
Fikk tent teaterinteressen i Arendals Dramatiske Selskab, der hun bl.a. spilte lille dronning Åsa i ”Spelet om Åsa”.  Har høyere utdanning i drama og teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og studerte skuespill på Ecole Jacues Lecoq i Paris. I 2012 startet hun sammen med tre andre teatergruppa  Remote Control Theatre, som i sommer turnerer i London, Essen og Edinburgh.

Stipendet skal brukes til å produsere teaterprosjektet ”Satt ut av spill” sammen med skapende skuespiller Petter Winther Gåre og scenograf og kostymedesigner Thale Kvam Olsen. Målet er oppsetning på Arendal Kulturhus i 2016.

Kari-Andrea Bygland Larsen
Født 1993
Begynte å spille fiolin ved Arendal Kulturskole da hun var seks år gammel. 16 år gammel kom hun inn på Unge Talenter ved Barratt Dues musikkinstitutt i Oslo, der hun bl.a. spilte i juniororkesteret og deltok i flere kammermusikkgrupper. Hun fikk også muligheten til å spille sammen med dyktige musikere som Dora Schwarzberg og Henning Kraggerud.

Etter et par år på Norges Musikkhøgskole, går hun nå UiA, hvor hun fortsetter på bachelorgraden i klassisk fiolin. I tillegg spiller hun i ensemblet 1B1, som nettopp vant spelemannsprisen i kategorien klassisk, og deltar aktivt i ulike konserter og mindre arrangementer i Arendal og Kristiansand. 

Hennes kunstneriske mål er å jobbe som utøvende fiolinist og hun håper på jobb i et orkester, men den største drømmen er å kunne dra rundt i verden som solist. Stipendet skal brukes på ny bue til fiolinen, ta masterclasser og kjøpe originale noter. 

Martine Steller Mortensen

Født 1994
Begynte å seile allerede som 6-åring. Har seilt både Optimist og Europajolle og har flere NM-seire i Europajolle, samt 6.plass fra EM og 13.plass fra VM. Satser nå på OL-båtklassen Nacra 17, som er en katamaran, på fulltid sammen med kjæresten Nicholas Fadler Martinsen. Målet er å representere Norge i OL i Rio de Janeiro 2016 og ta medalje i OL i Tokyo 2020. 
 

Ole Kristian Sørensen

Født 1994

Har kjørt trial siden han var 10 år og har allerede flere år på landslaget.Var med på det norske laget som vant nordisk mesterskap og ble nr 5 i lag-VM  i 2014. Individuelt ble han nr 2 i NM, nr 3 i Norgescupen, nr 8 i EM og nr 15 i VM i 2014. 

Personlige mål: Europamester 2016 og verdensmester 2019.

Mål i lag-VM: Nr 3 i 2016 og nr 1 i 2018.   

Simen Spieler Nilsen

Født 1993

Skøyteløper som har representert Norge i både EM, VM og OL. Har også to gull på enkeltdistanser fra junior-VM. Beste plasseringer i VM allround senior er 10.plass på 5000 m og 13.plass sammenlagt i årets VM. Uten et lite uhell på 500 m hadde han sannsynligvis vært blant de åtte beste sammenlagt. 

I NM allround i Arendal forrige sesong ble han nr 3 sammenlagt. 

Målet de kommende sesongene er å fortsette utviklingen som skøyteløper. Ta steget høyt opp i A-gruppa i verdenscupen og stabilisere seg der, samt bli blant de åtte beste i allround-mesterskap og etterhvert ta steget opp på pallen.  OL i Sør-Korea 2018 er et naturlig siktemål. 

Torgeir Tønnevold Fiane

Født 1994

Frilandsmusiker og  student ved Fakultet for kunstfag v/UiA, der han tar bachelorgraden som faglærer i rytmisk musikk. Han er pianist med hovedfokus på jazz og andre rytmiske sjangre. I tillegg spiller han banjo, mandolin og kontrabass i bluegrass/shantybandet ”Tre vikarer i ein trio”. Han arrangerer også musikk for kor. 

Framtidsmålet er å jobbe som frilandsmusiker og musikklærer. Stipendet skal brukes til kjøp av nye instrumenter, banjo og/eller mandolin, for bruk i ”Tre vikarer i ein trio”, både med tanke på studioinnspilling og konserter.