Fakta og historikk om skøytebanen

Arendal og omegn kunstisbane er en del av Arendal idrettspark og har en isflate på ca 9.500 m². Banen er åpen fra ca 1. november til ca 1. mars og brukes til hurtigløp, bandy, ishockey og lek på is. Sommerstid brukes den til rulleskøytetrening.

Arendal er en by med lange og tildels stolte skøytetradisjoner. Det var drømmer og planer om kunstfrossen skøytebane i flere tiår, før banen endelig ble åpnet med stor festivas 5. november 2004.

Det var Terje Andersen, daværende president i Norges Skøyteforbund og bronsemedaljør på 1500 meter fra OL i Lake Placid i 1980, som åpnet banen.

Etter åpningen var det oppvisningsløp på 500 meter med gamle og nye skøytehelter. Knut "Kupper’n" Johannesen, Fred Anton Maier, Nils Aaness og de lokale skøyteheltene Øystein Grødum, Annette Bjelkevik, og Hedvig Bjelkevik stilte alle på startstreken, med Knut Bjørnsen, kjent skøytekommentator fra NRK, som speaker.

Banen har blitt et populært tilbud for både konkurranseløpere og Arendals befolkning. Den har allerede vært arena for en rekke større løp: NM allround sesongene 2006 og 2015, ungdomslandskamp 2007, sprint-NM 2011, junior-NM 2013, samt Norgescup og en rekke lokale løp.

Banen er kjent for å ha god is og banerekordene er blant verdens beste for utendørs lavlandsbaner.


Bilder fra byggingen av skøytebanen