Viktige krav og praktiske opplysninger - Internasjonalt marked

Internasjonalt Marked (IM) må følge forskrifter for HMS (Helse, miljø og sikkerhet) og Mattilsynet. Les derfor nøye gjennom denne informasjonen før du fyller ut søknadsskjemaet.

Sted og tid

Internasjonalt marked arrangeres på Kanalplassen i Arendal. Markedet holder åpent fredag kl 12:00-20:00 og lørdag kl 11:00-18:00. Alle utstillere/deltakere må være tilstede under hele åpningstiden. Bodene må være ryddet og rengjort innen 1 time etter stengetid.

Bod / stand

Av plass- og helhetshensyn må utstillerne bruke IMs egne boder. Bodene settes opp uten ekstra kostnader for utstillere/deltakere. Bodenes mål er 3x2 meter, med hvit eller grønn presenning som tak og bakvegger. Egne utstillingsbiler/-campingvogner tillates bare i helt spesielle tilfeller og etter nærmere avtale. Bord, stoler, utstillingsvegger, o.l. må utstiller selv ta med. Matselgere må selv stå for tallerkener, bestikk, servietter osv. Obs! Kun 1 bod/stand pr. søknad.

Strøm

Av hensyn til sikkerhet ønsker vi å vite strømbehovet fra hver enkelt utstiller/deltaker. Kryss av hvilke apparater/elementer som skal brukes og oppgi effekt (Watt) – denne infoen finner man på apparatene/maskinene. Skjøteledning til innendørs bruk er IKKE tillatt. Skjøtekontakt/-trommel (jordet) må tåle 16A.

Innkjøring / parkering

Innkjøring og kort stopp for avlessing av produkter og utstyr kan skje før kl. 11.00. Det er ikke tillatt å parkere på Kanalplassen, så bilen må kjøres bort og settes i parkeringshus e.l. så fort det er lesset av.

Søppel / renovasjon

Søppelkontainer er plassert på parkeringsplassen bak Madam Reiersen. NB! Matolje må tas med hjem i egnet beholder.

Toaletter

Toalett/håndvask for utstillere finnes i Kilden kulturhus for barn og unge (v/ Kanalplassen).

Viktige opplysninger til matselgere

Vi samarbeider med Mattilsynet. Mat skal KUN forberedes i eget godkjent kjøkken – det er IKKE tillatt å lage mat hjemme. Det godkjente kjøkkenet (kafé, restaurant, e.l.) skal stå i søkers navn. For de som ikke har eget godkjent kjøkken, kan mat lages på kjøkken hos Arendal kommune.

Det blir et obligatorisk infomøte for alle matselgere i forkant av markedet. Her vil all nødvendig informasjon bli gitt. Alle matselgere må registrere seg hos Mattilsynet. Dette gjøres i Mattilsynets skjematjenester på www.mattilsynet.no. Det er ikke gebyr på registreringen. På nettsiden finnes også brosjyren «Trygg mat på messer og festivaler». Denne brosjyren vil deles ut på infomøtet.

Under selve markedet må du passe på:

• Alle må ha 25 liters vanndunk med tappekran, plastbøtte, papirhåndklær, såpedispenser og søppelsekker
  • Alle må ha engangshansker for håndtering av mat
  • Mat som krever kjøl, skal oppbevares i kjøleboks med fryseelement (maks 4 grader)
  • Mat som serveres varm må holde minst 60 grader
  • Ferdiglaget mat og råvarer må holdes adskilt
  • Alle må ha eget brannslukningsapparat
  • Alle må ha plakat med prisliste
  • Håndvask for utstillere finnes i Kilden aktivitetssenter (v/Kanalplassen)

Vi forbeholder oss retten til å avvise utstillere som ikke passer inn i markedets profil, eller pga. plassmangel.

Svar på søknaden kan forventes innen 15. april. De som får tildelt bod/plass, vil motta faktura og utstilleravtale til signering.