Kurs i angstmestring

Hva tilbyr vi?

Kurs i angstmestring vil ha fokus på hjelp til endring gjennom læring av hvordan angst fungerer, samt hjelp til utforsking og utfordring av mønstre som vedlikeholder angstproblemene.
 
Kurset er et lavterskeltilbud for innbyggere over 18 år i Arendal kommune, som opplever å slite med angst. Kurset foregår i gruppe på rundt 8 deltakere og går over 10 ganger.
 
Kurset bygger på en kognitiv/tanke- og følelsesfokusert forståelse av angstplager. Fokuset i kurset vil være økt forståelse av hva angst er og hvordan det virker på kroppen, samt økt kunnskap om dynamikken mellom følelser, tanker og kroppslige opplevelser. Vi ønsker også å hjelpe deltakerne til å gi seg selv erfaringer med at angsten kan håndteres. Hjemmeoppgaver vil være en viktig del av kurset. 
 

Hva er angst?
Når man opplever angst, har man gjerne en sterk opplevelse av å være redd og mangle kontroll. Ofte kan det oppleves som om angsten oppstår brått og på uforståelige tidspunkt. Det er vanlig at angst oppleves som sterkt kroppslig ubehag, med symptomer som hjertebank, problemer med pust, skjelving, kvalme eller svimmelhet. Det er viktig å være klar over at angsten ikke farlig, selv om det er ubehagelig. Når man kjenner på angst, er det vanlig at man prøver å unngå ubehaget på ulike måter, noe som bidrar til å opprettholde plagene. Det er mulig å bli kvitt en angstlidelse.

Hvem kan få tilbudet? 

Kurset passer for deg som sliter med lett til moderat angst, er motivert for å delta på kurs i gruppe og motivert for å jobbe aktivt for endring. Kurset vil kreve en viss grad av konsentrasjon, refleksjon og oppmerksomhet. 
 
Det kan bli vanskelig å få utbytte av kurset om du har rusproblemer, om du bruker angstdempende medikamenter (benzodiazepiner) eller hvis tvangstanker og -handlinger er hovedproblemet ditt.
 
Alle må gjennom en forsamtale med kursholderne før kursstart. Hensikten er å vurdere om kurset er det riktige tilbudet for den enkelte ut fra nåværende situasjon.
 

Hva koster det?

Kurset er gratis.
 

Når er kurset?

Vi har ikke satt nye datoer for kurs. Ta kontakt med oss hvis du er interessert.
Fant du det du lette etter?

Kontaktinfo

Mari Rauk
Mob: 913 75 166

Besøksadresse
Arendal kultur- og rådhus, 4. etg.
Sam Eydes plass 2
4836 Arendal