Smittesituasjonen i Arendal

Totalt antall smittede

Totalt antall som er eller har vært smittet: 253 personer 

Vi oppdaterer smittetallet kl.09:00 neste dag, hvis det er nye smittede.
Siste oppdatering av smittetall: 1. marskl. 22:20

Denne oversikten viser de som har fått påvist koronasmitte gjennom testing i Arendal. Tallet inkluderer også de som er folkeregistrerte i Arendal, men bosatt et annet sted. Du finner også statistikk på Folkehelseinstituttets nettside

Ukentlige smittetall

Antall smittede i Arendal

Antall smittetilfeller i Arendal pr. uke

Vi oppdaterer smittetallene pr. uke hver mandag morgen.

 • Uke 8 (22. februar - 28. februar) 12 smittetilfeller
 • Uke 7 (15. - 21. feb) 14 smittetilfeller
 • Uke 6 (8. - 14. feb) 6 smittetilfeller
 • Uke 5 (1. - 7. feb) 20 smittetilfeller
 • Uke 4 (25. jan - 31. jan) 5 smittetilfeller
 • Uke 3 (18. jan - 24. jan) 7 smittetilfeller
 • Uke 2 (11. - 17. jan): 5 smittetilfeller
 • Uke 1 (4. - 10. jan): 6 smittetilfeller
 • Uke 53 (28. des - 3. jan): 5 smittetilfeller
 • Uke 52 (21. - 27. des): 13 smittetilfeller
 • Uke 51 (14. - 20. des) 17 smittetilfeller
 • Uke 50 (7. - 13. des) 2 smittetilfeller
 • Uke 49 (30. nov - 6. des): 4 smittetilfeller
 • Uke 48 (23. - 29. nov): 9 smittetilfeller
 • Uke 47 (16. - 22. nov): 14 smittetilfeller
 • Uke 46 (9. - 15. nov): 4 smittetilfeller
 • Uke 45 (2. - 8. nov): 3 smittetilfeller
 • Uke 44 (26. okt - 1. nov): 2 smittetilfeller
 • Uke 43 (19. - 25. okt): 0 smittetilfeller
 • Uke 42 (12. - 18. okt): 1 smittetilfelle
 • Uke 41 (5. - 11. okt): 3 smittetilfeller
 • Uke 40 (28. sep - 4. okt): 19 smittetilfeller
 • Uke 39 (21. - 27. sep): 33 smittetilfeller
 • Uke 38 (14. - 20. sep): 6 smittetilfeller

 

Status mandag 1. mars - smittetall

I dag er det registrert 4 nye smittede i Arendal. Alle 4 har kjent smittevei og tre av dem var allerede i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Status lørdag 27. februar - smittetall

Det er registrert 4 nye smittede i dag. Tre av de smittede satt allerede i karantene. Smittesporingsteamet arbeider med kartlegging av nærkontakter. 

Status fredag 26. februar - smittetall

Det er registrert en ny smittet i dag. Den smittede er folkeregistrert i Arendal, men bosatt et annet sted. 

Status torsdag 25. februar - smittetall

Det er registrert 3 nye smittede i dag. Alle har kjent smittevei og satt allerede i karantene. 

Status onsdag 24. februar - smittetall

I dag er det registrert 3 nye smittede i Arendal. En av dem var allerede i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kontakte nærkontakter til de to andre. 

Status tirsdag 23. februar - smittetall 

I dag er det registrert en ny smittet i Arendal. Personen har kjent smittevei og 12 nærkontakter er satt i karantene. 

Status søndag 21. februar - smittetall og smittesituasjon

I dag er det registrert en ny smittet i Arendal. Personen har kjent smittevei og 8 nærkontakter er satt i karantene. 

Vi ber gjester som har vært på Castelle fredag 19. februar i tidsrommet mellom kl. 14:00 og 17:30 om å være ekstra oppmerksomme på symptomer og teste seg dersom de får symptomer.

Myratunet stengt for besøkende t.o.m. 28. februar
En av personene som ble registrert smittet i går er medarbeider på Myratunet. Det medfører at totalt 27 personer tilknyttet Myratunet er satt i karantene til og med 28. februar. Alle blir fulgt tett opp av smittevernteamet og skal bli testet. Vi forventer svar på testene i løpet av kort tid.

Myratunet blir som følge av dette stengt for besøkende til og med søndag 28. februar.

Status lørdag 20. februar - smittetall 

Det er registrert 2 nye smittede i Arendal i dag. Smittesporingsteamet jobber med å få oversikt over nærkontakter. 

Alle barn og ansatte i oransje avdeling i Strømsbuåsen barnehage er satt i karantene t.o.m. søndag 28. februar. I tillegg er hustandsmedlemmer til barn og ansatte bedt om å være i karantene t.o.m. søndag 28. februar. Alle er bedt om å teste seg.

Status lørdag 20. februar - smittetall fra fredag 19. februar

I går, fredag 19. februar, ble det registrert 1 ny smittet i Arendal. 1 nærkontakter er satt i karantene som følge av dette. I tillegg er 3 nærkontakter fra smittede i andre kommuner satt i karantene.

Status torsdag 18. februar - smittetall 

Det er 3 nye smittede i dag. 2 av de smittede er barn i Tybakken barnehage. Barnehagen er stengt t.o.m. mandag 22. februar. 45 barn og 16 ansatte er satt i karantene. I tillegg er hustandsmedlemmer til barn og ansatte bedt om å være i karantene t.o.m. mandag 22. februar. Alle er bedt om å teste seg.

1 av de smittede er elev ved 1. klasse ved frisørlinjen på Sam Eyde videregående skole. Til sammen er 41 personer knyttet til skolen satt i karantene. 

Vi oppfordrer alle til å holde avstand og være oppmerksomme på symptomer i tiden fremover. Teststasjonen har utvidet testkapasitet.

Status tirsdag 16. februar - smittetall 

Det er 7 nye smittede i dag. Alle de smittede har tilknytning til tidligere kjente smittetilfeller. 3 er smittet av familiemedlemmer og 4 er smittet på samme arbeidsplass. Smitteteamet har kontroll på nærkontakter. 27 personer er satt i karantene. Selv om tallet på smittede er høyt vurderer smitteteamet situasjonen som oversiktelig. 

Status søndag 14. februar - smittetall fra lørdag 13. februar

I går, lørdag 13. februar, ble det registrert 1 ny smittet i Arendal. 2 nærkontakter er satt i karantene.

Status lørdag 13. februar - smittetall fra fredag 12. februar

I går, fredag 12. februar, ble det registrert 3 nye smittede i Arendal. Nærkontakter er satt i karantene.

Status torsdag 11. februar - smittetall fra onsdag 10. feb.

I går, onsdag 10. februar, ble det meldt om 2 ny smittede. Begge var i karantene og smittetilfellene kan føres tilbake til smitteutbruddet på Arendal internasjonale skole.

Status søndag 7. februar kl. 22:15 – smittetall 

Det er 2 nye smittede i dag og 80 personer er satt i karantene. Dette omfatter også storbarnsavdelingene ved Stemmehagen barnehage. Det betyr at alle de tre storbarnsavdelingene er i karantene t.o.m. 15. februar. Småbarnsavdelingene er i karantene t.o.m. 12 februar. 

Kommunen har nå fått svar på virusprøver sendt til Folkehelseinstituttet. Prøvene viser at smitten ved Arendal internasjonale skole ikke er det britiske muterte viruset. 

Vi er likevel fortsatt bekymret for smittesituasjonen og det oppfordres sterkt til at hustandsmedlemmer til personer som er i karantene holder seg hjemme til karantenen er over. Dette gjelder uavhengig av om man har testet negativt for covid-19. 

Status fredag 5. februar kl. 21:30 – smittetall 

Det er 4 nye smittede i dag. De smittede har tilknytning til smitteutbruddet på Arendal internasjonale skole. 

Alle ansatte og barn tilknyttet 2 småbarnsavdelinger i Stemmehagen barnehage er i karantene t.o.m. 12. februar. I tillegg er ansatte og barn tilknyttet 3 storbarnsavdelinger i Stemmehagen barnehage satt i forebyggende karantene t.o.m. 7. februar. 

Det oppfordres sterkt til at hustandsmedlemmer til personer som er i karantene holder seg hjemme til karantenen er over. Dette fordi det er større risiko for at hustandsmedlemmer blir smittet dersom den som er i karantene blir smittet. 

Det er også svært viktig at personer som er i karantene ikke bryter karantenen selv om de får negativt testresultat i karanteneperioden.

Status fredag 5. februar kl. 12:10 – smittetall fra torsdag 4. februar

I går torsdag 4. februar var det en ny smittet. Den smittede hadde ikke tilknytning til smitteutbruddet på Arendal internasjonale skole og Steinerskolen.

Status onsdag 3. februar kl. 21:50 – smittetall og tiltak knyttet til smittesituasjonen 

I dag er det registrert 5 nye smittede i Arendal. Alle har tilknytning til smittetilfellene ved Arendal internasjonale skole eller Steinerskolen. Smittesporingsteamet har kontroll på nærkontakter. 

Alle lærere og elever ved Arendal internasjonale skole er i karantene t.o.m mandag 8. februar. Steinerskolen har av driftsmessige årsaker hjemmeundervisning torsdag 4. og fredag 5. februar. Vi minner om at barn som er i karantene ikke skal være sammen med barn fra andre familier som er i karantene. 

Elever ved 3. og 7. trinn ved Birkenlund skole er tilbake etter forebyggende karantene. Det er ikke påvist smittetilfeller ved skolen.

I forbindelse med situasjonen blir alle nærkontakter til smittede bedt om å teste seg så fort som mulig. Vi ber altså også de som ikke har symptomer om å teste seg. Dette gjør vi fordi flere av de smittede har vært symptomfrie. I tillegg må alle nærkontakter være oppmerksomme på symptomer og bestille test hvis symptomer oppstår.

Vi oppfordrer også alle til å holde god oversikt over sine nærkontakter fremover. Med nærkontakter mener vi de man har vært fysisk nær eller nærmere enn 2 meter i mer enn 15 minutter.

Status tirsdag 2. februar kl. 21:50 – smittetall og forebyggende karantene for klasser ved Birkenlund skole og barn i Stemmehagen barnehage

I dag er det totalt registrert 7 nye smittetilfeller i Arendal. 3 av de smittede er ansatt på AIS, 1 er ansatt på Steinerskolen, 1 har relasjon til Steinerskolen og 2 personer har andre smittekilder. 
Som følge av at smittesituasjonen er uoversiktlig, har smittevernteamet bestemt at følgende skoleklasser og barnehageavdelinger settes i forebyggende karantene:

 • 7. trinn ved Birkenlund skole settes i forebyggende karantene fram til prøvesvar for en elev ved trinnet foreligger.
 • Klasse 3A ved Birkenlund skole settes i forebyggende karantene fram til prøvesvar for en elev i klassen foreligger.
 • Alle barn og personale i begge småbarnsavdelingene Lillehavn og Lilleskjær i Stemmehagen barnehage settes i forebyggende karantene til og med søndag 7. februar. Det går barn i barnehagen som er berørt av smittesituasjonen, men ikke smittet.

Tirsdag 2. februar kl. 14:05 - smittesituasjonen ved AIS og smittetall

Det er registrert 3 nye smittede hittil i dag. I går, mandag 1. februar,  ble det også registrert en ny smittet. Alle de nye smittetilfellene er relatert til smitten ved AIS.

Smittevernteamet vurderer nå situasjonen som uoversiktlig. De nye tilfellene tyder på at viruset er mer smittsomt enn normalt og personer uten symptomer er også bekreftet smittet. Det er sendt prøver til Folkehelseinstituttet for å sjekke for muterte virus. Vi har ikke fått svar på disse ennå, men forventer svar mot slutten av uka.

Følgende tiltak iverksettes nå:

 • Alle elever og lærere ved AIS må teste seg så snart som mulig. Bestill time her.
 • Alle elever og lærere ved AIS er i karantene til og med fredag 5. februar. For de elevene som er blitt kontaktet direkte av smittevernteamet gjelder det egen karantenetid.
 • Vi oppfordrer sterkt at alle husstandsmedlemmer til elever og lærere ved AIS holder seg hjemme fram til eleven/læreren har fått prøvesvar.
 • Alle klasser ved AIS fortsetter med hjemmeskole ut uka, til og med fredag 5. februar.
 • Elever og lærere ved Steinerskolen må være ekstra oppmerksomme på symptomer. Hvis du får symptomer må du holde deg hjemme og teste deg.

Vi minner om at karantene innebærer at du må holde deg hjemme. Du kan ikke delta på fritidsaktiviteter eller oppholde deg på steder med andre mennesker. Dette gjelder også for alle personer i husstandene til elever/lærere ved AIS. Vi ber også om at barn som har delt bosted ikke bytter bolig i karantenetiden.

Teststasjonen vil ha utvidet testkapasitet i denne uken.

Mandag 1. februar kl. 16:00 – elever ved Arendal internasjonale skole (AIS) er i karantene

Alle elever på skolen er i karantene t.o.m. 3. februar, fordi det nå er en uoversiktlig smittesituasjon blant de ansatte på skolen. Karantene innebærer at en holder seg hjemme, og ikke deltar på fritidsaktiviteter. Man kan gå ut dersom man holder to meters avstand til andre mennesker. 

Smitteteamet oppfordrer til at barn med delt bosted ikke bytter bosted i karantenetiden. Bytte i karantenetid bør kun gjøres hvis det er helt nødvendig. 

Søndag 31. januar kl. 19:00 – smitte ved Arendal internasjonale skole (AIS) og Steinerskolen  

En ansatt ved AIS testet positivt torsdag 28. januar. To av nærkontaktene har nå testet positivt. Begge var allerede i karantene. Til sammen er to ansatte ved AIS smittet. Den andre nærkontakten som har testet positivt er ansatt ved Steinerskolen. Smittesporingsteamet har god oversikt over nærkontakter, og alle nærkontakter er satt i karantene. Skolene har sendt ut informasjon til foresatte og ansatte.  

Arendal internasjonale skole  

Kommuneoverlegen og AIS er enige om at skolen stenges mandag, tirsdag og onsdag. (1. februar – 3. februar). Stengingen av skolen er et forebyggende tiltak for å hindre videre smitte. Alle ansatte er satt i foreløpig karantene. Vi har bedt ansatte som ikke allerede har bestilt test om bestille en koronatest. Vi vil gjøre en ny vurdering når prøvesvarene er klare.  

Elever som ikke allerede er satt i karantene kan leve som normalt innenfor smittevernreglene. 

Steinerskolen 

Smittetilfellet på Steinerskolen er koblet til smitten ved AIS. Vi har god oversikt over smitten ved Steinerskolen. Den smittede har ikke undervisningsstilling på skolen, men har vært i kontakt med tre elever og 5 medarbeidere. Disse er nærkontakter, og er satt i karantene.  
Basert på kartlegging fra smittesporingsteamet er det trygt å holde skolen åpen.  
Alle elever skal møte som normalt på mandag.  

Testing og karantene  

Vi gjør oppmerksom på at smittesporingsteamet tar kontakt med alle nærkontakter. Det er viktig at du overholder karantenen. Du må holde deg hjemme til du får svar på prøven. Selv om du får en negativ test, forkorter dette ikke karantenetiden for nærkontakter. Nærkontakter skal i karantene i 10 dager fra den dagen de hadde kontakt med en smittet. 

Søndag 31. januar - smittetall

I går, lørdag 30. januar, ble det registrert en 3 nye smittede i Arendal. De smittede satt allerede i karantene, og nærkontakter er satt i karantene. 

Fredag 29. januar - smittetall 

I går, torsdag 28. januar, ble det registrert en ny smittet i Arendal. Personen som er smittet er ansatt ved Arendal internasjonale skole og 6 ansatte er satt i karantene som følge av dette. I tillegg er 4 andre satt i karantene. Foreløpig er ingen elever satt i karantene. 

I forbindelse med smitte på en arbeidsplass eller skole får vi gjerne spørsmål om hvem som skal i karantene. Vi minner om at det bare er personer som har vært i nær fysisk kontakt dvs. nærmere enn 2 meter i mer enn 15 minutter som må i karantene. Smittevernteamet i Arendal kommune vurderer dette og tar kontakt med alle som skal i karantene. 

Torsdag 28. januar - smittetall 

I går, onsdag 27. januar, ble det registrert en ny smittet i Arendal. Nærkontakter er satt i karantene. 

Lørdag 23. januar - råd hvis du har vært i Oslo-regionen

Kommunen får en del spørsmål om hva man skal gjøre hvis man har vært i Oslo-regionen i løpet av den siste tiden. 

Vi oppfordrer alle som har vært i Oslo eller kommunene rundt i løpet av de siste 10 dagene til å begrense antall nærkontakter så mye som mulig. Vis hensyn ved å holde avstand og vær ekstra oppmerksomme på symptomer de neste 10 dagene. Dersom du får symptomer er det viktig at du tester deg. 

Teststasjonen i Arendal har god kapasitet og er åpen på ukedagene. Bestill time her

Vi ber om at innbyggerne nå forholder seg til den situasjonen som er i Oslo-regionen og lar være å reise dit hvis det ikke er helt nødvendig.

Torsdag 21. januar kl. 22:50 - smittet ansatt ved Plankemyra bo- og omsorgssenter

En ansatt ved Plankemyra bo- og omsorgssenter testet positiv i dag. Personen var på jobb på Plankemyra langtid 2 den 17. og 19. januar. Som følge av dette er 7 ansatte, 6 pasienter og 3 øvrige nærkontakter satt i karantene. 
De pårørende informeres fortløpende.

Pga. driftshensyn stenges hele Plankemyra for besøkende til om med 26. januar. Langtid 2 stenges til og med 29. januar. Dagtilbudet går som normalt da det er adskilt fra sykehjemmet. 

Onsdag 20. januar - smittetall 

I går, tirsdag 19. januar, ble det totalt registrert tre nye smittede i Arendal. De smittede var allerede i innreisekarantene.

Tirsdag 19. januar - smittetall 

I går, mandag 18. januar, ble det totalt registrert tre nye smittede i Arendal. De smittede var allerede i karantene.

Fredag 15. januar - smittetall 

I går, torsdag 14. januar, ble det totalt registrert to nye smittede i Arendal. En er elev ved Sam Eyde videregående skole og en var allerede i innreisekarantene. Det er god kontroll på nærkontakter. Ved Sam Eyde videregående skole er 23 elever og 3 lærere satt i karantene til 17. januar. 

Torsdag 14. januar - ny smittet 

I løpet av formiddagen torsdag 14. januar har vi fått melding om at en elev ved Sam Eyde videregående skole har testet positivt på korona. Lærere og medelever er satt i karantene. Personen jobbet på kafeen Unwrapped og vi ber derfor om at personer som har besøkt Unwrapped i et av tidsrommene nedenfor er ekstra oppmerksomme på symptomer og tester seg dersom de får symptomer.

 • Torsdag 7. januar fra kl. 16 - 17
 • Fredag 8. januar fra kl. 15 - 17
 • Lørdag 9. januar fra kl. 13 - 16 

Torsdag 14. januar - smittetall 

I går, onsdag 13. januar, ble det registrert en ny smittet i Arendal. Personen kom fra utlandet og oppholdt seg i Arendal på grunn av arbeid. 3 nærkontakter er satt i karantene.

Tirsdag 12. januar - smittetall 

I går, mandag 11. januar, ble det registrert to nye smittede i Arendal. De smittede var allerede i karantene. 

Mandag 11. januar - smittetall 

I går, søndag 10. januar, ble det registrert tre nye smittede i Arendal. De smittede var allerede i karantene. 

Fredag 8. januar - smittesituasjon

I går, torsdag 7. januar, ble det registrert en ny smittet i Arendal. Den smittede er bosatt og folkeregistrert i en annen kommune. Nærkontakter er satt i karantene. 

Torsdag 7. januar - smittetall

I går, onsdag 6. januar, ble det registrert en ny smittet i Arendal. Nærkontakter er satt i karantene. 

Onsdag 6. januar - smittetall

5. januar er det registrert 2 nye smittede i Arendal. Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Søndag 3. januar - smittesituasjon

Det er ikke registrert nye smittede i Arendal i dag.

Antall smittede i Arendal har vært lav de siste dagene og situasjonen er oversiktelig. Det er likevel viktig å følge nasjonale retningslinjer. Vi ønsker at så mange som mulig tester seg i tiden som kommer. Dette gjelder også hvis man har vage symptomer.

Regjeringen varslet i dag om at de innfører nye nasjonale tiltak for å få tilbake kontrollen på smittespredningen av koronaviruset i Norge. Tiltakene vil i først omgang gjelde i 14 dager fra og med 4. januar til og med 18. januar.

Arendal kommune følger de nasjonale anbefalingene. Se oversikt over tiltakene på helsenorge.no.

Lørdag 2. januar - smittetall

Det er registrert 1 ny smittet i dag. Den smittede var allerede i karantene. 

Fredag 1. januar - ingen nye smittede 

Det er ikke registrert noen nye smittede i dag. 

Torsdag 31. desember kl. 18:45 - smittetall

Det er meldt om 2 nye smittede i dag. En av de smittede var allerede i innreisekarantene. 8 nærkontakter er satt i karantene. 

Onsdag 30. desember kl. 21:35 - smittetall

Det er registrert 2 nye smittede i dag. Begge var allerede i karantene. 

Tirsdag 29. desember kl. 21:30 

Det er registrert 2 nye smittede i dag. De er folkeregistrert i en annen kommune. Totalt 6 personer er satt i karantene. 

Mandag 28. desember kl. 22:00 – ingen nye smittede og gjenåpning av besøk på Saltrød bo- og omsorgssenter

Det er ikke registrert nye smittede i dag. 

Etter at en ansatt ved Saltrød bo- og omsorgssenter ble bekreftet smittet i forrige uke, har alle ansatte og pasienter som var nærkontakter testet negativt.
Vi er derfor glade for å kunne fortelle at vi åpner for at pårørende kan komme på besøk fra og med torsdag 31. desember.  
Les retningslinjene som gjelder for besøk og bestill tid via vår elektroniske bookingside
Fra mandag 4. januar er også dagtilbudene ved Saltrød bo- og omsorgssenter i vanlig drift igjen.

Søndag 27. desember kl. 21:30 - smittetall

Det er registrert 1 ny smittet i dag. Personen satt allerede i karantene. Totalt er 9 personer satt i karantene i løpet av dagen. 

Lørdag 26. desember kl. 21:30 - smittetall

Det er registrert 1 ny smittet i dag. Personen satt allerede i karantene. 

Torsdag 24. desember kl. 22:30 - smittetall

I dag er det registrert 6 nye smittetilfeller i Arendal. Fem av dem satt allerede i karantene. Så langt er 40 personer satt i karantene i dag. Smitteoppsporingsteamet  jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Vi ber om at alle som har vært på følgende steder er ekstra oppmerksomme på symptomer og tester seg dersom de får symptomer:

 • Atletica (trenignsstudio på Sam Eyde videregående skole), søndag 20/12 mellom kl. 15: 30 - 17: 30
 • Deli de Luca, Stoa, mandag 21/12 mellom  kl. 18 - 02
 • Kolonialen Cafe på Bjorbekk mandag 21/12 mellom kl. 11 - 14

Viktig melding til alle dere som har testet dere

Det er viktig at dere som har testet dere ikke deltar i selskaper eller andre sosiale aktiviteter. Dere må holde dere hjemme og kun omgås personer i deres egen husstand helt fram til dere får svar på testen. Det gjelder selv om dere føler dere friske.

Onsdag 23. desember kl. 21:45 - smittetall 

Det er meldt om 2 nye smittede i dag. Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter og 13 personer er i karantene. 

Vi ber om at kunder som har vært på Bunnpris på Nedenes søndag 20. desember mellom kl. 08:00 og 16:00 er ekstra oppmerksomme på symptomer og tester seg dersom de får symptomer.

Tirsdag 22. desember kl. 22:15 - smittetall 

Det er meldt om 3 smittede i dag.  

En ansatt ved Saltrød bo- og omsorgssenter er bekreftet smittet. Den ansatte jobbet lørdag 19. og 20. desember. Vi har god oversikt over nærkontakter. 4 kollegaer og 5 pasienter er satt i karantene og vil bli testet.  
For å forhindre videre smitte blir Saltrød bo- og omsorgssenteret stengt til og med 30. desember. Det vil dessverre ikke være mulig å booke besøk eller gjennomføre planlagte permisjoner. Alle pårørende til pasienter på Saltrød vil få informasjon i løpet av kvelden.   
 
Den ansatte på Saltrød er også elev i3. klasse ved medielinja på Sam Eyde videregående skole. Her er 22 elever og 3 lærere satt i karantene.  
 
De to andre smittede var allerede i karantene. Totalt er 74 personer satt i karantene i dag.  
 
Vi gjør oppmerksom på at vi kun tester innbyggere i Arendal og Froland ved teststasjonen ved Moland park på Longum.  

Mandag 21. desember - ingen nye smittede 

Det er ikke registrert noen nye smittede i dag. 

Søndag 20. desember kl. 22:10 - ingen nye smittede

Det er ikke registrert noen nye smittede i Arendal i dag. Det er imidlertid stor pågang på teststasjonen de neste dagene og det forventes derfor flere positive prøvesvar utover uka. 

Som følge av at det er oppdaget en mer smittsom variant av viruset i Storbritannia oppfordres alle som ankommer eller har ankommet derfra de siste 14 dagene om å teste seg.

Lørdag 19. desember kl. 22:30 - smittetall

Det er registrert 6 nye smittede i dag. 4 av de smittede har tilknytning til Lille Andevinge. 5 av de smittede satt allerede i karantene. Smittesporingsteamet har god oversikt over nærkontakter og ca. 90 personer er satt i karantene i dag.  

Sam Eyde videregående skole

En av de smittede er elev i 3. klasse ved idrettslinja på Sam Eyde vgs. er smittet. Denne personen var ikke allerede i karantene. 30 elever og 3 lærere ved Sam Eyde vgs. er satt i karantene. Elever som skal i karantene får beskjed fra skolen. Eleven har kjørt buss fra Tinghuset til Sam Eyde vgs. mandag 14. desember rundt kl. 07:35 - 7:45. Vi vet dessverre ikke hvilken avgang eller hvilket bussnummer, men smittesporingsteamet ber reisende i dette tidsrommet om å være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.  

Nesheim skole 

En av de smittede er elev ved Nesheim skole. Alle elever i 1. og 2. trinn og 6 ansatte ved skolen er satt i karantene. Alle ved Nesheim skole som er satt i karantene har fått beskjed om dette.  

Dalen barnehage

En av de smittede har tilknytning til Dalen barnehage, og her er 24 barn og 6 ansatte er satt i karantene. Alle som skal i karantene blir kontaktet.  

Testkapasitet

Vi utvider testkapasiteten på mandag og tirsdag. Nærkontakter får beskjed om hvilken dag de bør teste seg.  

Hold karantenetiden på 10 dager

Vi minner om reglene for karantene og hvor viktig det er at alle følger disse: Hvis du har vært i nærkontakt med en smittet skal du i karantene i 10 dager fra den dagen du hadde nærkontakt. Selv om du får en negativ koronatest, må du fullføre karanteneperioden på 10 døgn. 

Fredag 18. desember kl. 22:15 - smittetall

Det er registrert 6 nye smittede i dag. Alle de nye smittede har tilknytning til Lille Andevinge fredag kveld 11. desember. De smittede tilhører forskjellige grupper besøkende. Alle 6 satt allerede i karantene og alle nærkontakter er informert. 

Smittesporingsteamet ber personer som var på Family Sports Club på Stoa mandag 14. desember mellom kl. 18:45 og 20:00 om å være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.  Dette gjelder bare de som var i området med treningsapparater, ikke på gruppetimer. 

Til dere som var på Lille Andevinge fredag kveld 

Vi ønsker å takke alle dere som har tatt kontakt med vårt smitteoppsporingsteam etter at dere har vært på Lille Andevinge fredag kveld. Vi opplever at dere har tatt situasjonen på alvor og vært i forkant med å gå i karantene og informere oss om nærkontakter. På den måten hjelper dere oss å hindre at smitten sprer seg videre. 

Vi ber om at dere som var på Lille Andevinge fredag kveld 11. desember lager en oversikt over deres nærkontakter fra lørdag til dere gikk i karantene (nærkontakt er en avstand på mindre 2 meter i 15 minutter).   

Åpen teststasjon lørdag 19. desember 

Teststasjonen holder åpent lørdag 19. desember fra kl. 10 - 12. Du bestiller time her. Hvis du har symptomer, må du holde deg hjemme og bestille time til test.  

Fredag 18. desember - koronavakter på serveringssteder

Kommunen innfører egne koronavakter på serveringssteder med skjenkebevilling fra og med fredag 18 desember til og med lørdag 2. januar. Det blir vakthold fra kl. 20:00 til kl. 00:30.

Koronavaktene skal kontrollere at utestedene overholder avstandsreglene både inne i lokalet og i køen utenfor. De skal også kontrollere at alle gjestene blir registrert og at serveringsstedene overholder kravet til servering og betaling ved bordene.

Torsdag 17. desember kl. 22:15 - smittetall

Det er registrert en ny smittet i dag. Den nye smittede er også ansatt ved Lille Andeunge. Den ansatte var på jobb lørdag 12. desember fra kl. 14 til 23:30. Smittesporingsteamet ber personer som var på Lille Andeunge lørdag 12. desember mellom 14 og 23:30 være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.  
 
53 personer er satt i karantene etter at vi i går gikk ut med informasjon om at en gjest som var på Lille Andevinge fredag 11. desember er bekreftet smittet. Vi ber fortsatt gjester som var på Lille Andevinge fredag 11. desember mellom kl. 20 og 24 om å gå i karantene og ta kontakt med kommunens sentralbord på telefon 37 01 30 00.  
 

Torsdag 17. desember - midlertidig forskrift om smitteverntiltak

Torsdag 17. desember vedtok Arendal bystyre forskrift om midlertidige smitteverntiltak i Arendal kommune. Forskriften presiserer at serveringssteder som har skjenkebevilling skal registrere kontaktopplysninger til alle gjestene. Forskriften trer umiddelbart i kraft og gjelder til 10. januar 2021.

Forskrift om smitteverntiltak

Smitte på Lille Andevinge og Lille Andeunge - oppdatering pr. 17. desember 

En ansatt på Lille Andevinge og en ansatt på Lille Andeunge er bekreftet smittet. Vi ber personer som var på Lille Andeunge fredag 11. desember og Lille Andevinge lørdag 12. desember være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg. 

En gjest som var på Lille Andevinge fredag 11. desember i tidsrommet fra kl. 20 –24 er også bekreftet smittet. Det var vanskelig å holde avstand på utestedet og smitteoppsporingsteamet melder at alle som var på Lille Andevinge i det tidsrommet må gå i karantene tom 21. desember. Hvis du var på Lille Andevinge fredag 11. desember mellom kl. 20 og 24 ber vi deg ta kontakt med kommunens sentralbord på telefon 37 01 30 00. Vi oppfordrer deg også til å ta en koronatest. 

Onsdag 16. desember kl 22:45 - smittetall 

Det er registrert to nye smittede i dag. En av de smittede var gjest på Lille Andevinge fredag 11. desember fra kl. 20 –24. Det var vanskelig å holde avstand på utestedet og smitteoppsporingsteamet melder at alle som var på Lille Andevinge i det tidsrommet må gå i karantene tom 21. desember. Hvis du var på Lille Andevinge fredag 11. desember mellom kl. 20 og 24 ber vi deg ta kontakt med kommunens sentralbord på telefon 37 01 30 00. Vi oppfordrer deg også til å ta en koronatest. 

Onsdag 16. desember kl 14:00 - ikke smitte på Røed bo- og omsorgssenter

Vi er glade for å kunne fortelle at vi nå har fått bekreftet at vi ikke har en smittet pasient ved Røed bo- og omsorgssenter. Det første prøvesvaret kom etter en hurtigtest, og det ble derfor tatt ny test som ble sendt til laboratoriet for å utelukke en falsk positiv test. Prøvesvaret bekrefter at vi ikke har smitte.

Vi valgte å være føre var og satt alle nærkontakter i foreløpig karantene. Besøksordningen på Røed ble også midlertidig stengt. Som en følge av det negative prøvesvaret vil besøksordningen starte opp som normalt fra torsdag 17. desember. 

Karantenen til øvrige nærkontakter blir avsluttet når deres prøvesvar foreligger. 

Onsdag 16. desember 

To ansatte på Lille Andevinge og Lille Andeunge har fått påvist smitte. Kommunen har god kontakt med serveringsstedet. Alle ansatte blir testet og nærkontakter er satt i karantene. 

Kommunens smittevernteam ber personer som var på Lille Andeunge fredag 11. desember og Lille Andevinge lørdag 12. desember være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg.   

Tirsdag 15. desember kl. 21:45 - smittetall

I dag er det til sammen registrert to nye smittede personer. Den ene satt allerede  i karantene.

Den andre personen jobbet som tidligere nevnt ved Moltemyr skole og er praksiselev ved Sam Eyde videregående skole. Totalt er det nå 96 elever og 7 lærere i karantene ved Moltemyr skole og 8 elever og 2 lærere i karantene ved Sam Eyde videregående skole.

Tirsdag 15. desember kl. 19:45 - smittetall og elever i karantene

Det er registeret et nytt smittetilfelle i dag. Personen har jobbet på Moltemyr skole den 10. desember. Totalt 96 elever og 5 ansatte ved skolen er satt i karantene til og med søndag 20. desember. Dette er elever i klasse 8A, 8B, 7B og 20 elever ved 2. trinn som var på SFO denne dagen. Smitteoppsporingsteamet følger opp lærere og elever og jobber med videre smitteoppsporing.

Tirsdag 15. desember - smitte på Røed bo- og omsorgssenter

En pasient ved Røed bo- og omsorgssenter har fått påvist koronasmitte. Prøvesvaret kom etter en hurtigtest. Det er tatt en ny test som er sendt til laboratoriet for å utelukke en falsk positiv test. Vi har valgt å være føre var og setter alle nærkontakter i foreløpig karantene. Vi har god oversikt over nærkontakter blant de ansatte og besøkende til pasienten.

Røed er i første omgang stengt for besøkende til og med onsdag. Alle pårørende til pasienter på Røed vil få informasjon i løpet av dagen.  

Lørdag 12. desember - smittetall

Det er registrert 2 nye smittede. Begge var allerede i karantene. 

Onsdag 2. desember - smittetall 

Det er registrert 3 nye smittede. Alle smittede var allerede i karantene. 

Tirsdag 1. desember kl. 21:40 - smittetall

Det er registrert et nytt smittetilfelle i dag. Personen var allerede i karantene. 

Lørdag 28. november kl. 21:40 - smittetall 

Det er meldt om 2 nye smittede i dag. Begge var allerede i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

En av de smittede var elev ved Sam Eyde videregående skole. To klasser som var i foreløpig karantene på fredag er satt i karantene. 

Fredag 27. november kl. 13:50 - klasser i foreløpig karantene

I dag er 2 klasser i Vg2 helsefag på Sam Eyde videregående skole satt i foreløpig karantene. 

Det er mistanke om at en av elevene kan være smittet. Som et forebyggende tiltak er klassene derfor satt i karantene til prøvesvaret er klart. Smitteoppsporingsteamet har tett samarbeid med skolen og jobber videre med å kartlegge nærkontakter. 
 
Uavhengig av dette, blir flere klasser ved Sam Eyde videregående i dag tilbudt å teste seg for korona, uten at det foreligger mistanke om smitte. Hensikten er å lære mer om "skjult smitte".

Torsdag 26. november kl. 21:50 - smittetall

Det er registrert 3 nye smittede i dag. Alle smittede var allerede i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Tirsdag 24. november kl. 22:10 - smittetall

Det er registrert 4 nye smittetilfeller i dag. En av dem var allerede i karantene og en har tilknytning til tidligere smittetilfelle. Fem personer er satt i karantene og smitteoppsporingsteamet jobber videre med å kartlegge nærkontakter.

Søndag 22. november kl. 21:45 - smittetall

Det er registrert en ny smittet i dag. 6 personer er satt i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Lørdag 21. november kl. 21:45 - smittetall

Det er registrert fire nye smittetilfeller i Arendal i dag. Noen av dem har tilknytning til Arendal internasjonale skole. For å forebygge smitte er hele barnetrinnet satt i karantene, ca. 120 elever og 20 ansatte. Alle nærkontakter har blitt kontaktet. 

Smittesporingsteamet ber personer som har tatt buss fra His (ved AIS / Rema 1000) til byen, avgang kl 14:30 og videre buss 110 fra byen kl 14:45 på datoene 17., 18., og 19. november være ekstra oppmerksomme på symptomer i tiden fremover. Dette er fordi det er usikkert om noen med smitte har reist på disse tidspunktene. 

Fredag 20. november kl. 21:30 - smittetall

Det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal i dag. Personene var allerede i karantene. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter og 20 personer er nå i karantene i forbindelse med de 2 nye smittede. 

Torsdag 19. november kl. 21:30 - smittetall

Det er registrert to nye smittetilfeller i Arendal i dag. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. Det er nå totalt ca. 140 personer i karantene. 

Torsdag 19. november kl. 17:50

En av elevene som er bekreftet smittet har reist med buss fra holdeplassen Sam Eyde vgs. mandag 16. november litt før kl. 15:30. Nærkontakter på bussen er allerede satt i karantene. Kommunens smittevernteam ber personer som reiste med buss på alle avganger i dette tidsrommet om å være oppmerksom på symptomer. Hvis du blir syk må du holde deg hjemme og bestille en koronatest. 

Onsdag 18. november kl. 23:15 - 4 nye smittede og ca. 120 personer i karantene

Det er registrert fire nye smittetilfeller i Arendal i dag. En av de smittede er elev ved Sam Eyde videregående skole. I tillegg er en elev ved skolen bosatt i Froland kommune smittet.

Totalt vil ca. 80 elever og lærere ved helselinjen (1. år) og idrettsfag (2. år) få melding om å være i karantene. Skolen kontakter elever og foresatte før skolestart 19.11. Elevene skal ikke møte på skolen.

En av elevene ved skolen har deltatt i danseundervisning på Bølgen dansestudio. Bølgen dansestudio kontakter alle berørte partier. 

En av de som er smittet er ansatt ved Brekke sport, Stoa. Vi ber derfor personer som har vært på Brekke sport, Stoa lørdag 14. november om å være ekstra oppmerksomme på symptomer de kommende dagene.

Mandag 16. november kl. 22:40 - smittetall

Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Arendal i dag. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Torsdag 12. november kl. 21:30 - smittetall

Det er registrert to nye smittede i dag. En av de smittede var allerede i karantene, den andre er elev ved Arendal videregående skole. Totalt er 82 ungdommer i karantene og de vil bli testet i løpet av morgendagen. 

Justert tall: Antall smittede 12. november er justert til tre. Den siste smittede er folkeregistrert i Arendal, men bosatt et annet sted. 

Torsdag 12. november kl. 14:25 - elever og ansatte i karantene 

En elev ved Arendal videregående skole er bekreftet smittet. 70 elever og tre ansatte er satt i karantene t.o.m mandag 16. november. 

Onsdag 11. november kl. 21:30

Det er registrert ett nytt smittetilfelle i dag. Personen var allerede i innreisekarantene. 

Tirsdag 10. november kl. 15.25 - ny teststasjon på Longum f.o.m. 12. november.

Fra og med 12. november kl. 10:00 flyttes teststasjonen fra Legevakten til Moland park på Longum. Adresse: Hans Thornesvei 68. 

Mandag 9. november kl. 14.30 - oppjusterte smittetall

Vi har oppjustert smittetallet fra 105 til 110. De 5 ekstra smittede er ikke bosatt i Arendal, men er folkeregistrert her. 

Søndag 8. november kl. 21:30 - elever og ansatte i karantene

Det er ikke registrert nye smittede i Arendal i dag. En elev ved Arendal videregående skole ble lørdag bekreftet smittet, og ca. 50 personer er satt i karantene. Smitteoppsporingsteamet følger opp lærere og elever. 

Lørdag 7. november kl. 21:20 - smittetall

Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Arendal i dag. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Fredag 6. november kl. 20:55 - smittetall

Det er registrert ett nytt smittetilfelle i dag. Personen var allerede i innreisekarantene. 

Tirsdag 3. november kl. 10:15 - smittetall

Personen som er ansatt i Nyli barnehage har testet positivt på koronavirus. Det betyr at alle barn og ansatte i barnehagen forblir i karantene og barnehagen er stengt fram til og med søndag 8. november. 

Vi oppdaterer smittetallet daglig kl. 21:00 hvis det er nye smittede.

Mandag 2. november kl. 09:10 - om smittesituasjonen

Søndag ble det registrert en ny smittet person i Arendal. En annen person i husstanden har også symptomer og skal testes i dag. Denne personen jobber i Nyli barnehage. For å være føre var, er alle barna og ansatte i barnehagen, rundt 50 personer, satt i karantene. Smitteoppsporingsteamet har tett oppfølging av barnehagen.  Totalt er rundt 90 personer i karantene eller holder seg hjemme.  

Vi ser en økt smitte i landet og nå har vi fått en ny smittesituasjon i Arendal. Det er derfor svært viktig at alle våre innbyggere følger de nasjonale tiltakene. Vårt mål er at vi ikke behøver å innføre enda strengere tiltak i Arendal kommune i dagene og ukene som kommer. Vi gjør en fortløpende vurdering av situasjonen. Derfor ber vi nå alle som bor i Arendal om å være ekstra nøye med å begrense antall nærkontakter, holde god avstand til de dere møter og være hjemme når du er syk. 

Søndag 1. november kl. 21:05 - smittetall

Det er registrert en ny smittet i dag. Smitteoppsporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Lørdag 31. oktober kl. 17:05 - smittetall

Det er registret 1 nytt smittetilfelle i Arendal i dag. Personen kom fra utlandet og gikk direkte i karantene ved ankomst. 

Onsdag 21. oktober

Det er ikke meldt om nye smittetilfeller siden 13. oktober. I samråd med kommuneoverlegene, har kriseledelsen vurdert at situasjonen nå er under kontroll. Derfor går vi over i normal drift. Dette betyr at kriseledelsen ikke fortsetter med faste møter framover. Hvis situasjonen endrer seg, vil vi sette kriseledelse og smittesporingsteamet vil kunne etablere seg raskt.

Vi oppdaterer smittetallet når det er nye bekreftede smittede. Det vil si at vi ikke legger ut en daglig status hvis det ikke er nye smittede i Arendal. 

Fredag 16. oktober kl. 21:00 - smittetall

Det er ingen nye smittetilfeller i Arendal i dag.

Torsdag 15. oktober kl. 22:10 - smittetall

Det er ingen nye smittetilfeller i Arendal i dag.

Onsdag 14. oktober kl. 20:50 - smittetall

Det er ingen nye smittetilfeller i Arendal i dag.

Tirsdag 13. oktober kl. 20:45 - smittetall

Det er meldt om et smittetilfelle i Arendal i dag. Personen var allerede i karantene. 

Mandag 12 . oktober kl. 20:50 - smittetall

Det er ingen nye smittetilfeller i Arendal i dag.

Søndag 11 . oktober kl. 19:50 - smittetall

Det er ingen nye smittetilfeller i Arendal i dag.

Lørdag 10 . oktober kl. 20:35 - smittetall

Det er ingen nye smittetilfeller i Arendal i dag.

Fredag 9. oktober kl. 15:40 

Det er så langt ikke registrert nye smittede fredag 9. oktober. 

De siste dagene viser at smittesituasjonen i Arendal er mer oversiktelig. Kriseledelsen har derfor etter råd fra kommuneoverlegen kommet frem til at tiltakene i den midlertidige forskriften oppheves fra og med 13. oktober. Fra samme dag følger Arendal de nasjonale smittevernreglene. 

Vi må likevel forvente enkelttilfeller av smitte fremover og det oppfordres derfor fortsatt til å begrense og holde oversikt over nærkontakter. Det er fortsatt svært viktig å følge med på nasjonale råd og retningslinjer for å begrense nye smitteutbrudd.

Testklinikken på Filadelfia holder fortsatt åpent.  

Torsdag 8. oktober kl. 21:10 - ingen nye smittede

Det er ikke registrert nye smittede torsdag 8. oktober. 

Onsdag 7. oktober kl. 21:10 - smittetall

Det er meldt om en ny smittet onsdag kveld. 

Tirsdag 6. oktober kl. 21:10 - tre nye smittede

Det er meldt om tre nye smittede tirsdag kveld. 2 av de smittede var allerede i karantene. Smittesporingsteamet jobber med å kontakte alle nærkontakter. 

Mandag 5. oktober kl. 21:10 - ingen nye smittede

Det er ikke registrert nye smittede mandag 5. oktober.

Søndag 4. oktober kl. 20:30 - nye smittetall 

Det er meldt om to nye smittede søndag 4. oktober. Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter. 

Lørdag 3. oktober kl. 21:00 - nye smittetall 

Det er meldt om to nye smittede lørdag 3. oktober. De smittede har ikke tilknytning til de tidligere smitteutbruddene, men begge er isolert og smitteteamet har god oversikt over alle nærkontakter. 

Fredag 2. oktober kl. 21:00 - nye smittetall og oppdatering fra kriseledelsen

Nye smittede 2. oktober
Det er meldt om tre nye smittede. En av de smittede er elev i 9. klasse ved Stuenes skole. Personen har tilknytning til et av de tre selskapene som er kjent fra tidligere. Ca. 100 personer er satt i karantene tom. 5. oktober. 

Gode erfaringer med teststasjonene
Det testes samlet sett ca. 120 personer i Arendal hver dag. Den nye teststasjonen utenfor Filadelfia fungerer veldig godt, og har fortsatt god kapasitet.

Besøksordning på institusjoner
Smittesporingsteamet har etter hvert fått mer oversikt over smitteutbruddene i Arendal. Alle utbruddene kommer primært fra tre private fester og de smittede er i hovedsak i aldersgruppen 20-40 år.

Fra og med mandag 5. oktober åpnes det derfor opp for besøk på institusjoner. Hver beboer kan få besøk av inntil to pårørende, men bare en pårørende pr. besøk. Mer informasjon om besøksordningen.

Det blir ikke mulig å avtale besøk før mandag 5. oktober. 

Foreslår å videreføre forskrift om antall personer som kan møtes
Kriseledelsen foreslår å videreføre forskrift om antall personer som kan møtes tom. mandag 12. oktober. Saken legges frem i et ekstraordinært møte i formannskapet mandag 5. oktober. Videreføringen begrunnes med at smitten så langt har oppstått i private, sosiale sammenkomster der unge voksne har møttes. Mange i gruppen har barn og det er derfor ønskelig fortsatt å begrense antall nærkontakter for denne gruppen for å unngå større spredning av smitte.

Behov for å fortsette dugnaden
Smittesporingen i Arendal har så langt gitt resultater. Vi oppfordrer derfor til at alle fortsetter å begrense antall nærkontakter (nærmere en 2 meter i mer enn 15 minutter) den kommende uken. Dersom alle bidrar i dugnaden får vi raskere kontroll over situasjonen. 

Torsdag 1. oktober kl. 21:00 - nye smittetall

Det er registret 1 ny smittet i Arendal i dag. Den smittede var allerede i karantene. 

Til sammen er nå 47 personer smittet i forbindelse med smittesituasjonen som startet i september. Tallene er justert ned med 1 smittet som ble registrert dobbelt onsdag 30. september. Det korrekte smittetallet for 30. september var altså 4.
 

Onsdag 30. september kl. 21:00 - nye smittetall

Det er registret 5 nye smittede i Arendal i dag. Kommunens smitteoppsporingsteam fortsetter arbeidet med å kartlegge nærkontakter. 

Til sammen er nå 47 personer smittet i forbindelse med smittesituasjonen i september.

Onsdag 30. september kl. 10:00 - elever og ansatte i karantene

På kvelden tirsdag 29. september ble en ansatt ved 1. trinn på Nedenes skolen registrert smittet av koronavirus. Som følge av dette er alle elevene ved 1. trinn satt i karantene frem til og med mandag 5. oktober. 

Det er også totalt 14 ansatte på småtrinnet i karantene. Dette medfører at det trolig ikke blir fysisk undervisning ved 1.- 4. trinn mandag 5. oktober på grunn av mange ansatte i karantene på disse trinnene.

Tirsdag 29. september kl. 17:00 - korrigerte smittetall og økt testkapasitet

5 nye smittede i dag

Tidligere i ettermiddag ble det meldt om 4 nye smittede. I tillegg er det meldt om 1 ny positiv person kl. 17. Det betyr at det til sammen er 5 nye smittetilfeller i Arendal i dag. Smittesporingsteamet jobber med å kartlegge nærkontakter.

Økt testkapasitet - ny teststasjon

Teststasjonen på Filadelfia åpner onsdag 30. september kl. 12. Da er det mulig å teste seg både på legevakten og på Filadelfia. Det er åpnet for bestilling via kommunens nettside.

Det er gratis å teste seg ved kommunens testsentre. Det tar nå ca. 24 timer fra koronatest til prøvesvaret er klart.  

Hold karantenetiden på 10 dager

Vi minner om reglene for karantene og hvor viktig det er at alle følger disse: Hvis du har vært i nærkontakt med en smittet skal du i karantene i 10 dager fra den dagen du hadde nærkontakt. Selv om du får en negativ koronatest, må du fullføre karanteneperioden på 10 døgn.

Mandag 28. september kl. 14:00 - nye smittetall og ny teststasjon fra onsdag

Det er meldt om 2 nye smittede i ettermiddag. Begge to var i karantene og kan knyttes til tidligere smitteutbrudd. Det er ca. 350 personer i karantene. 

Fra onsdag opprettes det en ny teststasjon utenfor Filadelfiakirken. Timebestilling må skje via kommunens nettside. Mer informasjon kommer når bestillingsløsningen er klar. 

Lørdag 26. september kl. 17:40 - nye smittetall

Det er meldt om 10 nye smittede i ettermiddag. Alle 10 var allerede i karantene. Noen av de 10 kan knyttes tilbake til festen på Hove, mens de resterende er knyttet til en fest med voksne i Froland 19. september. På denne festen var det tilstede en person som i ettertid viste seg å være smittet uten å vite det under festen. Denne personen er allerede registrert i tidligere smittetall.

Det er et godt tegn at alle de 10 personene er nærkontakter som kommunens smitteoppsporingsteam allerede kjente til. Det betyr at det er mindre risiko for at de har smittet andre. Dette viser at rask smitteoppsporing er viktig i jobben med å hindre videre spredning av viruset. 

Smitteoppsporingsteamet jobber nå med å kartlegge nærkontakter til de 10 nye smittede. 

Det er pr. nå over 300 personer i karantene.

Lørdag 26. september kl. 11:45 - begrenset testkapasitet

Legevakta opplever enorm pågang på telefon. Vi jobber med å øke testkapasiteten, men inntil videre vil de som har vært i kontakt med kommunens smitteoppsporingsteam og som har symptomer prioriteres.

Dersom du har symptomer uten å ha vært i nærkontakt med noen som er smittet ber vi deg om å holde deg hjemme og så langt det er mulig om å holde avstand til de rundt deg. 

Vi oppfordrer til å bestille time gjennom kommunens nettsider.

Fredag 25. september kl. 16:30 - nye smittede

I løpet av fredag er det registrert 9 nye smittede. Syv av de smittede kan så langt knyttes tilbake til arrangementene 13. og 19. september. Det jobbes med å kartlegge de to nyeste tilfellene. 

Kommunens smittevernteam jobber kontinuerlig med smittesporing. Nærkontakter til de smittede kontaktes. Pr. i dag er det ca. 220 personer i karantene i kommunen. Tallet er stigende.

Torsdag 24. september kl. 17:30 - nye smittede

I løpet av torsdag er det registrert 7 nye smittede. To personer kan knyttes tilbake til arrangement 13. september. Fire personer ble smittet på festen 19. september. En smittet er bosatt i en annen kommune og blir fulgt opp der. 

Kommunens smittevernteam ber personer som har vært på vinmonopolet i Arendal mellom kl. 10.00 til 18.00 onsdag 23. september om å følge med på symptomer de nærmeste dagene. Dersom de blir syke, må de teste seg. De kan også velge å teste seg selv om de ikke har symptomer. Bestill koronatest.

Torsdag 24. september kl. 15:45 - midlertidig forskrift om smitteverntiltak

For å få kontroll på smittesituasjonen i Arendal har bystyret vedtatt følgende tiltak f.o.m. torsdag 24. september t.o.m. mandag 5. oktober. Forskriften gjelder i Arendal kommune.

Begrensninger på private sammenkomster
Det er ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster der flere enn 10 personer er til stede samtidig. Som privat sammenkomst regnes blant annet fester, selskaper og andre tilstelninger, utendørs og innendørs.
Som arrangør regnes den som er ansvarlig for gjennomføringen av sammenkomsten.
Arrangøren skal legge til rette for at smittevernrådene kan følges.

Begrensninger på offentlige arrangementer
Det er tillatt å arrangere og delta på offentlige arrangementer som faller inn under covid-19-forskriften § 13. Antallet deltakere på slike arrangementer begrenses til 50.

Skjenkesteder og restauranter
Serveringssteder skal registrere telefonnummer til gjestene og tidspunktet for besøket og slette disse listene etter 10 dager.

Onsdag 23. september kl. 21:30

I løpet av onsdagen er det registrert 3 nye smittede. Den ene personen er knyttet til arrangementet søndag 13. september. De to andre har vært deltakere på en fest på Hove lørdag 19. september. Festen ble arrangert på Flimra. En av dem kom fra Østlandet og var til stede på festen mens han var smittet. Smittesporing foregår nå. Et trettitalls personer i flere kommuner er i karantene.

De to smittede har også vært til stede på Egon og Sportsbaren lørdag kveld. Kommunens smittevernteam ber personer som var på Egon og Sportsbaren mellom klokka 21.30 - 24.00 den 19. september om å være oppmerksom på symptomer og eventuelt teste seg.

Smittesituasjonen i kommunen er nå uoversiktlig. Det innføres derfor flere tiltak for å beskytte beboerne på institusjonene (kort- og langtidsplasser) i en periode, foreløpig fram til 5. oktober:

 • Dagtilbudene stenger
 • Kaféene på institusjonene stenger
 • Servicetilbud som frisør, fotpleie med mer på institusjonene opphører
 • Besøksforbud innføres på institusjonene

Det vil legges til rette for besøk til pasienter i livets siste fase. Pårørende til beboere på bo- og omsorgsinstitusjonene blir kontaktet i løpet av onsdag 23. og torsdag 24. september med  mer informasjon. 

Bystyret vil i morgen vurdere ytterligere tiltak knyttet til private fester og offentlige arrangementer.

Onsdag 23. september kl. 12:30

Personen som ble bekreftet smittet av koronavirus tirsdag kveld 22. september har en ukjent smittekilde. Personen var til stede ved konfirmasjonsgudstjenesten i Austre Moland kirke søndag 13. september, der også noen av de andre smittede var til stede. Vi kan verken utelukke eller bekrefte at denne person har blitt smittet under gudstjenesten.  

Kommunens smittevernsteam vurdere det som lite sannsynlig at flere personer er smittet i forbindelse med gudstjenesten. Vi ønsker allikevel å informere om dette og vi ber dere som var til stede i kirken om å være ekstra oppmerksomme på symptomer. Hvis du har symptomer på koronasykdom, bør du teste deg. Du kan lese mer om symptomer og testing her.

Tirsdag 22. september kl. 18:00

Det er registrert nok en person som har testet positivt for koronavirus. Det vil si at det totalt er 7 personer som er registrert smittet siden fredag 18. september.

Tirsdag 22. september kl. 15:00

Det er registrert en ny person som har testet positivt for koronavirus i Arendal. Kommunen fortsetter arbeidet med smitteoppsporing. 

Mandag 21. september kl. 11:00

Antall personer i karantene i Arendal: 80 personer.
Alle personene er knyttet til smitteutbruddet 13. september. 

Søndag 20. september kl. 19:00

Søndag kveld ble det bekreftet at en ny person er smittet av koronavirus. Denne personen har også vært i karantene etter smitteutbruddet ved et privat arrangement i forrige uke. Totalt er det pr. nå bekreftet 5 smittede etter dette arrangementet.

Lørdag 19. september kl. 19:00

Lørdag kveld er det bekreftet en ny person som er smittet av koronavirus. Personen var allerede i karantene etter smitteutbruddet forrige onsdag. 

Totalt er nå 64 personer i karantene som følge av smitteutbruddet forrige uke.  

Fredag 18. september kl. 19:00

Det er registrert 3 nye personer som har testet positivt for koronavirus i Arendal. Smittebrudd er knyttet til et privat arrangement søndag 13. september.

En av de som er smittet er elev ved Nesheim skole. Som følge av dette er alle elever ved 1. og 2. klasse ved Nesheim skole satt i karantene til og med søndag 27. september. Det er også 4 lærere som er satt i karantene.

I tillegg har rundt 30 personer vært i nærkontakt med de 3 nye smittede og alle disse er satt i karantene. 

Onsdag 2. september

Det er ingen nye smittede i Arendal kommune.

Vi har justert informasjonen om antall smittede på kommunens nettside, slik at tallet nå inkluderer smittede som er folkeregistrerte i kommunen, men som ikke bor her. Totalt antall som er/har vært smittet er 36 personer.