Råd og informasjon om koronaviruset

Siste status fra kommunens kriseledelse

Siste status fra kriseledelsen. Her finner du også tall over antall bekreftede smittede personer i Arendal.

Finn informasjon på nett

Trenger du fakta, råd og informasjon om symptomer, karantene, inkubasjonstid, behandling og forebyggende tiltak? Siste oppdaterte informasjon finner du på nettsidene til nasjonale helsemyndigheter:

Hvordan forebygge smitte?

Les om hvordan du kan forebygge smitte på helsenorge.no

Karantene og isolasjon

Informasjon om hvem som skal være i karantene og isolasjon på helsenorge.no

Reiseråd

Det gjelder nasjonale føringer for inn- og utreise. Les mer om reiser til og fra utlandet og fritidsreiser innenlands her:

Ta kontakt på telefon

Finner du ikke svar på det du lurer på hos Folkehelseinstituttet eller på helsenorge.no, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon. Her får du svar på generelle spørsmål om korona, for eksempel i hvilke områder det foregår spredning og hvilke symptomer du skal være oppmerksom på.

• Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015

Trenger du noen å snakke med?

Koronaepidemien kan gjøre hverdagen krevende og vanskelig og vi kan trenge noen å snakke med. Her har vi samlet en oversikt over ressurser og hjelpetelefoner som du kan kontakte.

Informasjon til foreldre, barn og unge

Råd til foreldre om lek og hvordan mestre hverdagen, hvordan snakke med barna om korona og hvordan ta vare på barn og unges psykiske helse.
Du finner gode råd til foreldre, barn og unge på helsenorge.no

Informasjonsvideo til barn og unge