Vi tilbyr pr. idag ikke drop-in timer. Restdoser blir brukt til de som allerede står på vår venteliste.
 

Fått time til vaksinering i sommer og kan ikke møte

Vi oppfordrer alle til å møte til oppsatt time. Hvis du er bortreist og ikke kan møte, må du gjøre følgende:

Logg inn på www.C19.no med hjelp av bank-id.

Avbestill og legg inn dato for når du «tidligst kan møte»

På angitte dato vil du få tilsendt ny påloggings-sms og du kan bestille ny time

 

Koronavaksine

Disse vaksineres nå

Vi har nå åpnet opp for vaksinering av gruppe 11, de som er mellom 25 og 39 år. Det vil si at alle over 18 år nå kan bestille vaksine, uansett om de har fått sms eller ei. 
Vi oppfordrer alle til å benytte vår digitale løsning, www.c19.no, for bestilling av time. 

Se status for vaksinering.

Hvis du er født i et årskull som allerede har fått tilbud om vaksinen, og ikke har fått sms, ber vi deg bestille time på nett eller ringe vaksinetelefonen på tlf 90 97 67 40
Bestill time på nett

Ofte stilte spørsmål

Jeg har gjennomgått covid sykdom i utlandet- hva må jeg gjøre før vaksinering?

Hvis du har gjennomgått Covid sykdom i utlandet, skal du ta en covid-antistofftest hos fastlegen, før du ber om vaksine i Norge. Dette er viktig for at koronapasset ditt skal bli korrekt. 

Hvordan finner jeg koronasertifikatet/vaksinepasset mitt?

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Du må logge deg inn på helsenorge.no for å se sertifikatet ditt. 

Logg inn på helsenorge.no

Vanlige problemstillinger om koronasertifikat - fhi.no

Jeg er ikke en digital bruker. Hvordan får jeg koronasertifikat?

Fra torsdag 24. juni kan du som ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett få tilsendt koronasertifikatet i posten. Les mer på helsenorge.no

Fullmakt

Du kan gi andre fullmakt til å bruke tjenester på helsenorge.no på dine vegne, og du kan få tilsvarende fullmakt fra andre.
Les mer om fullmakt på helsenorge.no.

 

 

Jeg skal på ferie i sommer. Hva gjør jeg hvis jeg er bortreist når jeg får time?

Du får en SMS når det er din tur. Du må selv bestille time.

Hvis du må avbestille timen du får tildelt for dose 1, må du logge inn på c19.no og avbestille timen. Etter at du har avbestilt timen kan du legge inn en dato for når du tidligst kan møte. Da vil du få en ny SMS etter denne datoen om at du kan bestille time. 

Det er viktig at du møter opp til dose 2. Avbestilling kan bare skje i helt spesielle tilfeller, som f.eks. hvis du får akutt sykdom, skade eller andre hendelser som du ikke kunne forutse. Hvis du ikke møter opp til vaksinering med dose 2 vil det kunne gå lenger enn det anbefalte intervallet på 12 uker mellom dosene. 

 

Jeg jobber i skole eller barnehage. Får jeg vaksine i løpet av sommeren?

Ja, alle får tilbud om vaksine. Alle arbeidsgivere vil bli kontaktet for å få oversikt over ansatte i skoler og barnehager som ikke har fått vaksine. Disse vil bli prioritert og vaksinert i løpet av sommeren. Du trenger ikke kontakte oss for å sette deg på venteliste. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med din arbeidsgiver. 

Hvordan kommer jeg meg til vaksinasjon på Sør Amfi?

Koronavaksinering skjer på Sør Amfi. Adressen er: Arendal idrettspark, Østensbuveien 80, 4848 Arendal.

Transport

Av smittevernhensyn skal du møte opp alene, eller sammen med en ledsager hvis du har behov for det. Du må selv sørge for transport til vaksinasjonslokalet. 

Buss 

Rute 112 og 113 går fra Arendal sentrum til Arendal idrettspark. AKT reiseplanlegger.

Parkering for forflytningshemmede

Det er reserverte parkeringsplasser ved Sør Amfi. 

Rullestoler tilgjengelig i Sør Amfi

Det er rullestoler til utlån i hallen.

Finnes det er kart over innganger, utganger og parkering på Sør Amfi?

Ja, her er kartet over Sør Amfi. Det er også godt merket på Sør Amfi. 

Klikk for stort bilde 

Hvilke dager vaksinerer dere?

Pr. 18. juni vaksinerer vi hver onsdag og torsdag. Hvis vi får flere vaksiner enn forventet vil vi vurdere flere vaksineringsdager. 

Hvilket doseintervall gjelder for meg?

Pr. 21. juni er intervallet mellom 1. dose og 2. dose 12 uker.

Noen grupper skal ha et kortere intervall mellom dosene.

 • Organtransplanterte og enkelte immunsupprimerte: 3 uker. Hvis du er i tvil må du avklare med fastlegen din.
 • Personer med underliggende sykdommer i gruppe 4-7:  6 uker.

Personer i disse to gruppene må ta kontakt med vaksinetelefonen på tlf 90 97 67 40 for å endre timen du får på sms til et kortere intervall.

Jeg bor i Arendal i sommerhalvåret. Kan jeg få vaksine her?

Det er som hovedregel din hjemkommune som har ansvar for deg og får vaksinedoser til deg. Utgangspunktet er at man skal kunne motta både dose 1 og dose 2 i samme kommune.

Vi er pålagt å tilby vaksine i Arendal hvis du oppholder deg i kommunen over en lengre periode. I Arendal må du oppholde deg i kommunen i mer enn 12 uker for å få vaksine her. Vi ber om at du sender navn og telefonnummer til ak.vaksine@arendal.kommune.no, slik at vi kan ta kontakt med deg. 

Når og hvordan får jeg beskjed om at det er min tur?

Du mottar SMS fra kommunen

Vi sender deg en SMS eller ringer når du kan bestille time til vaksinasjon. 

Når du mottar SMS fra kommunen vil avsenderen være "c19". Dette er navnet på vår bestillingsløsning for vaksinasjon. I enkelte tilfeller vil kommunen sende deg SMS fra avsenderen "arendalkom" eller ringe deg fra vår vaksinetelefon 90 97 67 40. 

I meldingen vil du få beskjed om å bestille time og informasjon om vår vaksinetelefon. All vaksinasjon vil skje på Sør Amfi eller hos din fastlege. Det er gratis å ta vaksinen og du vil aldri få krav om noen form for betaling for å få vaksinen.

Jeg er i en risikogruppe. Når får jeg vaksine?

Det er fastlegene som melder inn prioriterte innbyggere med underliggende sykdom/ tilstand til kommunen. Vi sender ut SMS når det er din til til å få vaksine. Ta kontakt med fastlegen din hvis du har spørsmål om vaksinering. 

Jeg har alvorlig svekket immunforsvar, når bør jeg få dose to?

Det er anbefalt å få 2. dose med Comirnaty etter 3 uker. Kontakt vaksinetelefonen på tlf 90 97 67 40 for å bytte time. Er du i tvil, ta kontakt med fastlegen din.

Kan jeg sette meg på venteliste?

Mange har satt seg på venteliste for restdoser. Vi har nå fått nesten 4000 på lista og må derfor stenge påmeldingen. Vi starter på toppen av lista og ringer deg hvis du er så heldig å få en restdose. Allerede kl. 12 mandag 7. juni hadde vi 1000 på venteliste. Det betyr at det er mindre sjanse for å få en telefon fra oss, jo senere du har meldt deg på. 

Hvilken type vaksine får jeg?

Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Har vaksinene bivirkninger?

Alle vaksiner har bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger.

Les mer om bivirkninger eller symptomer etter koronavaksinasjon på fhi.no.

 

Jeg er i en risikogruppe pga. underliggende sykdom. Jeg har fastlege i en annen kommune enn den jeg bor i. Hva gjør jeg?

Alle som bor i Arendal skal vaksineres her. 
Hvis du er i denne gruppen og har fastlege i en annen kommune, må du ta kontakt med fastlegen din for å sikre at du blir registrert. Fastleger i andre kommuner må melde inn prioriterte pasienter til oss via ak.vaksine@arendal.kommune eller sikker digital post

Prioritering av innbyggere som for tiden ikke har fastlege ivaretas av oss. 

Andre innbyggere blir kontaktet direkte av Arendal kommune via sms. 

Jeg har fått første dose av AstraZeneca. Hva skjer med dose to?

Du vil få tilbud om å motta dose 2 med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. 

Informasjon om dose to til de som har fått første dose med AstraZeneca-vaksine (07.05.21)

Til deg som er vaksinert med AstraZeneca-vaksinen

Informasjonsskriv fra FHI: Til deg som har fått første dose av AstraZeneca-vaksinen. (23.04.21)

 

Jeg har fått dose 1 i utlandet. Når får jeg dose 2?

Gjestearbeidere eller personer som er vaksinert med dose 1 i utlandet kan ikke regne med å få dose 2 med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech etter ordinært doseintervall. Hovedregelen er at gjestearbeidere skal få tilbud samtidig som sine ordinære prioritetsgrupper i Norge, selv om det betyr at dose 2 blir forsinket. 

Kan jeg få Moderna-vaksinen i Arendal?

Arendal kommune vaksinerer ikke med Moderna, og vi kan derfor ikke gi dose 2 av denne vaksinen til personer som har mottatt dose 1 annet sted. 

Skal barn vaksineres?

Vaksinen er foreløpig ikke godkjent for barn og unge under 18 år.

De vaksinekandidatene som har kommet lengst, er ikke testet på barn under 16 år. Det er svært sjeldent at barn blir alvorlig syke av korona. Når vi har mer kunnskap om vaksinene, kan det bli aktuelt med individuell vurdering for barn med en alvorlig underliggende sykdom.


Slik får du vaksinetime

Du får SMS når det er din tur

Når det er din tur til å få vaksine får du en SMS fra kommunen. 

Du bestiller time ved å klikke på knappen under. 
Veiledning - slik bestiller du koronavaksine

Bestill time på nett 
Pålogging: BankID eller Buypass. Hjelp til å logge på.

Vi oppfordrer alle til å bestille via nettløsningen. Hvis du ikke får til å bestille time på nett, kan du bestille ved å ringe vaksinetelefonen: 
Tlf: 90 97 67 40 
Åpningstid: Mandag - fredag fra 09:00 - 14:00. Vi har i perioder stor pågang på telefonen og da må du beregne å måtte vente.

Endre time

Hvis du må avbestille timen du får tildelt for dose 1, må du logge inn på c19.no og avbestille timen. Etter at du har avbestilt timen kan du legge inn en dato for når du tidligst kan møte. Da vil du få en ny SMS etter denne datoen om at du kan bestille time. 

Møt opp til dose 2

Det er viktig at du møter opp til dose 2. Avbestilling kan bare skje i helt spesielle tilfeller, som f.eks. hvis du får akutt sykdom, skade eller andre hendelser som du ikke kunne forutse. Hvis du ikke møter opp til vaksinering med dose 2 vil det kunne gå lenger enn det anbefalte intervallet på 12 uker mellom dosene. 

Pris

Koronavaksinen er gratis. 

Lurer du på om vi har riktig kontaktinformasjon?

Vi henter kontaktinformasjonen din fra nasjonale registrer, folkeregisteret og kontakt- og reservasjonsregisteret. 
Oppdater informasjonen din på norge.no.

Venteliste for restdoser

Mange har satt seg på venteliste for restdoser. Vi har nå fått nesten 4000 på lista og må derfor stenge påmeldingen. Vi starter på toppen av lista og ringer deg hvis du er så heldig å få en restdose. Allerede kl. 12 mandag 7. juni hadde vi 1000 på venteliste. Det betyr at det er mindre sjanse for å få en telefon fra oss, jo senere du har meldt deg på. 

Pr. 18. juni vaksinerer vi hver onsdag og torsdag. 

Vi ringer deg

Vi ringer deg hvis vi har mulighet til å gi deg tilbud om vaksine. Hvis du ikke svarer, ringer vi til den neste på lista. Du kan dessverre ikke ringe oss tilbake. Du kan ikke ringe til kommunen eller vaksinekoordinator for å sette deg på liste.

På vaksinasjonsdagen

Er du syk på vaksinasjonsdagen?

Da ber vi deg avbestille timen og bestille ny når du er frisk. Da vil noen andre kunne få time i stedet. Dette kan du gjøre på c19.no eller ved å ringe vaksinetelefonen. 

Vaksinasjonen skjer på Sør Amfi

Adressen er: Arendal idrettspark, Østensbuveien 80, 4848 Arendal.

På Sør Amfi vil det være flere innganger. Du vil motta informasjon om hvilken inngang du skal bruke når du bestiller time. Fastlegene i Arendal setter ikke koronavaksiner. 

Møt opp presis

For å bidra til godt smittevern, ber vi om at du ikke møter opp for tidlig til timen.

Rullestoler tilgjengelig i Sør Amfi

Det er rullestoler til utlån i hallen.

Klær

For å sikre god flyt i vaksineringen, ber vi at du har klær som lett kan tas av. Ha gjerne på en t-skjorte eller lignende. Vaksinen settes i overarmen.

Sett av tid

Når du har fått vaksinen må du være i vaksinasjonslokalet på anvist plass i 20 minutter. Dette er for at helsepersonell skal kunne observere deg og hjelpe deg hvis det skulle oppstå en reaksjon av vaksinen.

Vi vaksinerer deg i to omganger

Når du har fått første vaksine får du automatisk tidspunkt og dato for neste dose. Du vil få denne informasjonen på SMS etter første vaksinasjon. Det er viktig at du møter opp til tidspunktet du har fått, for at vaksinen skal virke.

Status for vaksinering i Arendal

Uke 30

Vi vil motta ca. 3900 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech og 230 Moderna. Og vil nå tilby begge vaksiner. 

Plan for vaksinering:

 • Det er åpnet opp for alle aldersgrupper over 18 år. Dette betyr at alle kan logge seg inn i C19.no og bestille time, selv om de ikke har mottatt sms.

 • Vi regner med å  være ferdige med å vaksinere de fleste dose 1 i uke 31.

Uke 28

Vi vil motta ca.1900 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter å vaksinere lærere og barnehagepersonell.
  Vi har har nå startet vaksinering av gruppe 10. Vi  legger ut årskullene 1977-1981 og 1997-2003 fortløpende.
 • Vi har denne uken også lagt ut gruppe 11, de som er mellom 25 og 39 år. 
Uke 27

Vi vil motta ca.1600 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:
 

 • Vi fortsetter å vaksinere lærere og barnehagepersonell.
  Vi har har nå startet vaksinering av gruppe 10. Vi  legger ut årskullene 1977-1981 og 1997-2003 fortløpende.
Uke 26

Vi vil motta ca. 2380 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter å vaksinere helsepersonell.
 • Vi vaksinerer innbyggere som er født til og med 1973. 
Uke 25

Vi vil motta ca. 2700 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter å vaksinere helsepersonell.
 • Vi vaksinerer innbyggere som er født til og med 1966. 
Uke 24

Vi vil motta ca. 1900 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter å vaksinere helsepersonell.
 • Vi fortsetter med vaksinering av innbyggere som er født i 1959 til og med 1964.
 • Personer født til og med 1970 får i løpet av uken mulighet til å bestille vaksinering. Du får SMS når du kan bestille.   
Uke 23

Vi vil motta ca. 2300 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Prioriterte grupper med underliggende sykdommer til og med gruppe 7.
 • Vi fortsetter å vaksinere helsepersonell.
 • Innbyggere som er født i 1958 til og meg 1964 får i løpet av uken mulighet til å bestille vaksinering. Du får SMS når du kan bestille.   
Uke 22

Vi vil motta ca. 2800 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Prioriterte grupper med underliggende sykdommer til og med gruppe 7.
 • Helsepersonell.
Uke 21

Vi vil motta ca. 2240 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi gir dose 2 til innbyggere.
 • Vi fortsetter å vaksinere innbyggere med underliggende sykdom/tilstand i gruppe 4 - 7. Det er fastlegene som prioriterer i disse gruppene. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med fastlegen din.
 • Innbyggere og helsepersonell i Arendal kommune som fikk første dose av AstraZeneca fra uke 7-9 får nå tilbud om dose 2 med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech.
Uke 11 - 20

Uke 20 

Vi vil motta ca. 1650 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi gir dose 2 til innbyggere.
 • Innbyggere og helsepersonell i Arendal kommune som fikk første dose av AstraZeneca i uke 8 får nå tilbud om dose 2 med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech.

Uke 19

Vi vil motta ca. 1500 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi vaksinerer innbyggere med underliggende sykdom/tilstand i gruppe 4 - 7. Det er fastlegene som prioriterer i disse gruppene. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med fastlegen din.
 • Innbyggere som fikk første dose av AstraZeneca i uke 7 får nå tilbud om dose 2 med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech.

Uke 18

Vi vil motta ca. 1500 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter med vaksinering av innbyggere med underliggende sykdom/tilstand i gruppe 4, 5 og 6. Det er fastlegene som prioriterer i disse gruppene. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med fastlegen din.

Uke 17

Vi vil motta ca. 2200 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter med vaksinering av gruppe 4. 
 • Vi starter med vaksinering av innbyggere med underliggende sykdom/ tilstand i gruppe 5 og 6.
  Det er fastlegene som prioriterer i disse gruppene. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med fastlegen din.

Uke 16

Vi vil motta 1300 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter med vaksinering av gruppe 4. 
 • Vi har gitt tilbud til alle som er født i 1953 og tidligere. 
 • Vi har også gitt tilbud til personer i alderen 18-64 år med særlig høy risiko. 
 • Innbyggere født i 1955 og 1956 får tilbud om vaksine
 • Alle vaksineres på Sør Amfi. 

Uke 15

Vi vil motta 1700 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter med vaksinering av gruppe 4. 
 • Innbyggere som er født i 1952 og 1953 får tilbud om bestille time. 

Uke 14

Vi vil motta 1300 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter med vaksinering av gruppe 4. 
 • Innbyggere som er født i 1950 og 1951 får tilbud om bestille time. 

Uke 13

Vi vil motta 630 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter vaksinering av de som er født i 1944, 1945 og 1946. 
 • Vi åpner for vaksinering av gruppe 4: innbyggere i alderen 65 til 74 år og personer i alderen 18-64 år med særlig høy risiko. De første som får tilbud om vaksine er innbyggere født i 1947. 
  Personer i risikogruppen 18-64 år vil bli kontaktet via c19 når det er deres tur. Vi følger den nasjonale prioriteringsrekkefølgen. Les mer på FHI.no.

Uke 12

Vi vil motta 672 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Det er pr. nå kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som brukes i Arendal. 

Plan for vaksinering:

 • Vi fortsetter vaksinering av de som er født i 1943 og tidligere.
 • Vi fortsetter vaksinering av de som er født i 1944 og 1945. 
 • Vi åpner for vaksinering av årskullene 1947, 1948 og 1949. 

Uke 11

Vi vil motta 546 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech. 

Vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen ble satt på pause torsdag 11. mars. Arendal kommune følger de nasjonale tiltakene.

Plan for vaksinering:

 • Vaksinering dose 1 og dose 2 av aldersgruppen født 1942 og tidligere. 
 • Vi åpner for vaksinering av de som er født i 1945 og tidligere.
Uke 1 - 10

Uke 10

Vi vil motta 504 vaksinedoser av Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech og 200 vaksinedoser av AstraZeneca -vaksinen. 

Plan for vaksinering:

 • Vaksinering dose 2 av innbyggere.
 • AstraZeneca dosene skal gis til prioritert helsepersonell i Arendal kommune.
 • Vi åpner for vaksinering av de som er født i 1942. 

Uke 9

Vi vil motta 492 vaksinedoser. 

Plan for vaksinering:

 • Vaksinering dose 2 av innbyggere.

Uke 8

Vi vil motta 1078 vaksinedoser. 

Plan for vaksinering:

 • Vaksinering dose 2 av innbyggere.
 • Helsepersonell

Uke 7

Vi vil motta 648 vaksinedoser.

Plan for vaksinering:

 • Fortsette vaksinering av innbyggere født i 1940 eller tidligere.
 • Begynne vaksinering av innbyggere født i 1941
 • Fastlegene har fått noen få doser til vaksinasjon av personer mellom 18 - 64 år med underliggende sykdommer. Fastlegene vil ta kontakt med aktuelle innbyggere. 

Uke 6

Vi mottok 612 doser.

Disse fikk vaksine:

 • Beboere i omsorgsbolig med base får sin 2. dose. 
 • Fortsette vaksinering av innbyggere født i 1940 eller tidligere.

Uke 5

Vi mottok 894 vaksinedoser.

Disse fikk vaksine:

 • Beboere på sykehjem som ble vaksinert med dose 1 i uke 2 fikk sin 2. dose.
 • Vaksinasjon av innbyggere født i 1940 eller tidligere.
 • Helsepersonell fikk 20% av vaksinedosene. 

Uke 4

Vi mottok 385 vaksinedoser.

Disse fikk vaksine:

 • Beboere på sykehjem fikk dose 2.
 • Vi startet vaksinering av hjemmeboende innbyggere over 85 år.

Uke 3 

Vi mottok 120 vaksinedoser.

Disse fikk vaksine:

 • Beboere i omsorgsboliger med base.
 • 20% av vaksinene gikk til helsepersonell. 

Uke 2

Vi mottok 180 vaksinedoser.

Disse fikk vaksine:

 • Vaksineringen av dose 1 til beboere på sykehjem ble fullført.

Uke 1

Arendal kommune mottok første leveranse med vaksiner.

Vi mottok 155 vaksinedoser.  

Disse fikk vaksine:

 • Vaksinene gikk i sin helhet til beboere på sykehjem.

 

Prioritering

Vi følger den nasjonale prioriteringsrekkefølgen. Helsepersonell vil bli prioritert hvis smittepresset øker og hvis smittesituasjonen i helseinstitusjonene endrer seg. Les mer på FHI.no om hvem som får vaksinen og når.

Om vaksinen

Koronavaksinen er gratis. 
Det er foreløpig kun Comirnaty-vaksinen fra Pfizer/BioNTech som gis til innbyggere i Arendal. Vaksinen blir gitt i to doser.

Informasjon om koronavaksine fra Folkehelseinstituttet

Hovedmålet med koronavaksine er å beskytte liv og helse til de som er mest utsatt for covid-19 sykdommen.

Les om koronavaksineprogrammet hos Folkehelseinstituttet

Vaksinen er frivillig

Vaksinen er frivillig, og du har mulighet til å takke nei til vaksinen. Dette vil føre til at du ikke lenger har mulighet til å få koronavaksine. Veiledning - hvordan takke nei til koronavaksine

Fordeling av vaksiner 

Fordeling av koronavaksine pr. kommune - oversikt på fhi.no

Hvordan godkjennes koronavaksiner?

Til deg som er vaksinert med AstraZeneca-vaksinen

Informasjonsskriv fra FHI: Til deg som har fått første dose av AstraZeneca-vaksinen.