Koronatesting

Hvem bør teste seg?

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus.

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på fhi.no. Les mer om symptomer på fhi.no.

Bestill test

Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp uten en avtale. Det er gratis å ta testen. Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve.  

Åpningstider

Teststasjonen er åpen mandag - fredag, kl. 10:00 - 14:00.  Vi har ikke åpent i helgen. Teststasjonen utfører kun tester og kan ikke gi akutt helsehjelp. Hvis du blir syk i løpet av helgen og trenger legehjelp, kontakt legevakten. Hvis du mistenker at du er smittet, men ikke trenger legehjelp, må du holde deg hjemme og bestille time til testing på mandag. 

Bestill time på nett

På grunn av kapasitetshensyn er teststasjonen i Arendal bare åpen for innbyggere som bor i kommunen og eventuelt besøkende til kommunen som er bosatt utenfor Agder. Innbyggere i andre kommuner på Agder må ta kontakt med egen kommune for testing. 

Bestill time på nett 
Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på. Du kan også bestille for andre, f.eks barn som ikke har egen BankID. 

Ring testtelefonen

91 34 89 71 
Åpningstider: man - fre: 08:00 - 10:00 og 12:00 - 14:00. Husk at testtelefonen ikke kan gi veiledning eller svare på andre spørsmål om korona. 

Skal du ut og reise i sommer og trenger test før avreise?

Kommunens teststasjon kan ikke hjelpe med testing før reise til utlandet. 
Les mer om testing før reise til utlandet.

Hvor er teststasjonen?

Testing skjer på kommunens teststasjon som ligger ved Moland park på Longum

Det er satt opp skilt til teststasjonen. 

Fra sentrum: Kjør fylkesvei 420 gjennom Torsbudalen i retning Longum. Kjør forbi avkjøringen Hans Thornesvei (bussene og A-tech). Innkjøring til teststasjonen er på venstre side etter avkjøringen Hans Thornesvei (bussene og A-tech).

Fra gamle E18: Ved Stølen/Agder Longumpark tar du av i rundkjøringen mot Torsbudalen, og kjører forbi Bjørnebo/LPG stasjonen. Innkjøring til teststasjonen er på høyre side etter ca. 3-400 meter.  

Trenger du transport til teststasjonen?

Hvis du ikke kan komme deg til teststasjonen på egen hånd, må du kontakte testtelefonen. Telefonen er åpen 08:00 - 10:00 og 12:00 - 14:00.

I spesielle tilfeller kan det rekvireres transport fra pasientreiser ved Sørlandet sykehus. I noen tilfeller kan testteamet komme hjem til deg. 

Kollektivtransport, drosjer eller kommunens transportordning skal ikke brukes til å kjøre til teststasjonene. 

Kom presis til testtimen

Vi kan nå teste en person i minuttet. Da er det viktig at du kommer så presis til timen som mulig. Hvis du kommer alt for tidlig blir det lang kø og venting for andre. Takk for at du viser hensyn og hjelper oss med å få testet så mange som mulig - så fort som mulig. 

Veileder - bør jeg testes?

Hvorfor ønsker du test?Endre svaret
Hvor syk er du?

Endre svaret
Har du symptomer?

Endre svaret
Jeg har ikke symptomer, men ønsker råd og informasjon om testing

Testtelefonen kan ikke gi veiledning eller svare på spørsmål om korona. 

Finner du ikke svar på det du lurer på hos Folkehelseinstituttet eller på helsenorge.no, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon. Her får du svar på generelle spørsmål om korona, for eksempel i hvilke områder det foregår spredning og hvilke symptomer du skal være oppmerksom på.

Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015.

Jeg har vært i utlandet, bør jeg teste meg?

Har du vært på reise i land eller en region med høy forekomst de siste 10 dagene bør du testes. 

Se FHIs karanteneregler ved ankomst til Norge og fra hvilke land dette gjelder.
Se testkriterier og prioriteringsrekkefølge på FHI.no

Bestill test

Vi har stor pågang og ber deg være tålmodig. Husk at testtelefonen ikke kan gi veiledning eller svare på andre spørsmål om korona. 

Det er gratis å ta testen. Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve. 

Testing skjer ved Moland park på Longum. Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp. Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp. 

Jeg har vært i nærkontakt, men har ingen symptomer

Du må holde deg i karantene, og du blir kontaktet av smitteteamet for å avtale test. Husk at oppringning fra ukjent nummer kan være fra smitteteamet.
Les mer om hvem som regnes som nærkontakt.

Husk at en negativ test ikke opphever karantenekravet.

Er du helsepersonell?
Er du helsepersonell ansatt i Arendal kommune gjelder disse reglene

Reise i «gule områder» i Norden og Europa

Vi oppfordrer ansatte til å unngå unødvendige reiser. Dersom du må reise, ber vi deg avklare reisen med din leder på forhånd. Du må også planlegge fraværet på grunn av testing ved hjemkomst. 

Du trenger ikke innreisekarantene, men vi ber deg teste deg to ganger etter hjemkomst. Du kan ikke benytte egenmelding mens du venter på svaret.

Første test: test deg rett etter at du kommer hjem – gjerne i havna eller på flyplassen. Denne testen må være negativ før du vender tilbake på jobb.
Andre test: test deg tre dager etter hjemkomst. Det er en fordel om din arbeidsplan kan tilpasses slik at du kan vente med å vende tilbake til jobb til også denne testen er negativ.

Etter reise i «røde områder» i Europa eller utenfor Europa 

Du skal være i innreisekarantene i ti dager. I denne perioden skal du ikke ha pasientnært arbeid.

Bestill test

Husk at testtelefonen ikke kan gi veiledning eller svare på andre spørsmål om korona. 

Det er gratis å ta testen. Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve. 

Testing skjer ved Moland park på Longum. Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp.  

Bør du testes?

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus.

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. 

Bestill test

Vi har stor pågang og ber deg være tålmodig. Husk at testtelefonen ikke kan gi veiledning eller svare på andre spørsmål om korona. 

Det er gratis å ta testen. Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve. 

Testing skjer ved Moland park på Longum.  Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp. 

Ta kontakt med legen din

Hvis du er syk, ring fastlegen din. Ring legevakt på kveldstid/helg: 116 117

Velg et av alternativene ovenfor

 

Hold deg hjemme til du får svar

Du må holde deg hjemme til du får svar på prøven. NB: Selv om du får en negativ test, må du holde deg hjemme helt til du er symptomfri. Ved positiv test gjelder egne karanteneregler

Se flytskjema for covid-19-testing fra folkehelseinstituttet.
For barn i barnehage og barneskolealder gjelder det egne retningslinjer. 

Svar på prøven

Tester du positivt for koronavirus, blir du ringt opp av vårt smittevernteam. 

Det tar ca. 1- 2 døgn før testen er analysert. Du kan selv se svaret på koronatesten din på helsenorge.no. Du kan logge inn på helsenorge.no for å sette opp varsel via sms og/eller e-post. Hvis du ikke har mulighet til å sjekke resultatet på nett, kan du ta kontakt med fastlegen din. 

Ta koronasjekk på nett

Sjekk om du trenger å bli testet og få råd og tiltak som gjelder for deg på nettsiden koronasjekk.no. Nettsiden driftes av leger og sykepleiere og er til en hver tid 100 % i samsvar med råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Retesting

Du trenger ikke teste deg igjen (retesting) når du er ferdig med isolasjonstiden. Dette er fordi en ny test ikke skiller mellom rester av dødt virus eller aktivt virus. Hvis du har mistanke om at du kan være smittet på nytt etter at det har gått et halvt år, ber vi deg ta kontakt med fastlegen din.