Koronatesting

Hvem bør teste seg?

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus.

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på fhi.no. Les mer om symptomer på fhi.no.

Hurtigtester til nærkontakter

Nærkontakter kan få hurtigtest av kommunen. Se hvor du kan hente hurtigtester her.

Selvtesting

Elever ved Sam Eyde videregående skole har laget en fin instruksjonsvideo for elever som skal ta hurtigtest for korona.

Bestill test

Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp uten en avtale. Det er gratis å ta testen. Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve.  

Åpningstider

Teststasjonen er åpen:

  • mandag kl. 10:00 - 14:00
  • tirsdag - fredag kl. 10:00 - 12:00
  • Vi har ikke åpent i helgen

Teststasjonen utfører kun tester og kan ikke gi akutt helsehjelp. Hvis du blir syk i løpet av helgen og trenger legehjelp, kontakt legevakten. Hvis du mistenker at du er smittet, men ikke trenger legehjelp, må du holde deg hjemme og bestille time til testing på mandag. 

Bestill time på nett

På grunn av kapasitetshensyn er teststasjonen i Arendal bare åpen for innbyggere som bor i kommunen og eventuelt besøkende til kommunen som er bosatt utenfor Agder. Innbyggere i andre kommuner på Agder må ta kontakt med egen kommune for testing. 

Bestill time på nett 
Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på. Du kan også bestille for andre, f.eks barn som ikke har egen BankID. 

Ring testtelefonen

91 34 89 71 
Åpningstider: man - fre: 08:00 - 10:00 og 12:00 - 14:00. Husk at testtelefonen ikke kan gi veiledning eller svare på andre spørsmål om korona. 

Skal du ut og reise og trenger test før avreise?

Kommunens teststasjon kan ikke hjelpe med testing før reise til utlandet. 
Les mer om testing før reise til utlandet.

Hvor er teststasjonen?

Testing skjer på kommunens teststasjon som ligger ved Moland park på Longum

Det er satt opp skilt til teststasjonen. 

Fra sentrum: Kjør fylkesvei 420 gjennom Torsbudalen i retning Longum. Kjør forbi avkjøringen Hans Thornesvei (bussene og A-tech). Innkjøring til teststasjonen er på venstre side etter avkjøringen Hans Thornesvei (bussene og A-tech).

Fra gamle E18: Ved Stølen/Agder Longumpark tar du av i rundkjøringen mot Torsbudalen, og kjører forbi Bjørnebo/LPG stasjonen. Innkjøring til teststasjonen er på høyre side etter ca. 3-400 meter.  

Trenger du transport til teststasjonen?

Hvis du ikke kan komme deg til teststasjonen på egen hånd, må du kontakte testtelefonen. Telefonen er åpen 08:00 - 10:00 og 12:00 - 14:00.

I spesielle tilfeller kan det rekvireres transport fra pasientreiser ved Sørlandet sykehus. I noen tilfeller kan testteamet komme hjem til deg. 

Kollektivtransport, drosjer eller kommunens transportordning skal ikke brukes til å kjøre til teststasjonene. 

Kom presis til testtimen

Vi kan nå teste en person i minuttet. Da er det viktig at du kommer så presis til timen som mulig. Hvis du kommer alt for tidlig blir det lang kø og venting for andre. Takk for at du viser hensyn og hjelper oss med å få testet så mange som mulig - så fort som mulig. 

Hold deg hjemme til du får svar

Du må holde deg hjemme til du får svar på prøven. NB: Selv om du får en negativ test, må du holde deg hjemme helt til du er symptomfri. Ved positiv test gjelder egne karanteneregler

Se flytskjema for covid-19-testing fra folkehelseinstituttet.
For barn i barnehage og barneskolealder gjelder det egne retningslinjer. 

Svar på prøven

Hvis du får et positivt testresultat på en test på teststasjonen eller hos legen, blir du kontaktet av vårt smittesporingsteam. 

Det tar ca. 1 døgn før testen er analysert. Du kan selv se svaret på koronatesten din på helsenorge.no. Du kan logge inn på helsenorge.no for å sette opp varsel via sms og/eller e-post. Hvis du ikke har mulighet til å sjekke resultatet på nett, kan du ta kontakt med fastlegen din.