Fysioterapeuter med driftstilskudd fra kommunen

Om tilbudet

Innbyggere i Arendal kommune som bor hjemme kan få fysioterapi. Fra 1.1.2018 trenger du ikke lenger henvisning fra lege, men kontakter det aktuelle institutt direkte. Du trenger fortsatt henvisning til ridefysioterapi.

Hva koster det?

Helfo gir delvis eller full stønad til dekning til utgifter til undersøkelse og behandling hos fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen. Du betaler egenandel avhengig av behandlingsform. Egenandelen kan føres på egenandelstak 2. Behandlingen er gratis for barn under 16 år og ved yrkesskade.

Oversikt over institutt og fysioterapeuter med driftstilskudd:

• Aktiv fysioterapisenter, Færvik Torv Tromøy, 4818 Færvik, tlf: 37 01 27 77
    Fysioterapeuter:
    Rune Holanger og Sigurd Nielsen
    Felles kompetanse/interesseområder: Diagnoseuspesifikke grupper, ryggtrening, Mensendieck,
    generell fysioterapi, rygg, lunge.

• Arendals Fysikalske Institutt, Langbryggen 5, 4841 Arendal, tlf: 37 02 10 38
    Fysioterapeuter: Erik Furseth, Ebbe Jørgensen, Preben Jørgensen, Giggi Jørgensen (Spesialist i allmennfysioterapi og spesialist i helse/miljø - ergonomi og arbeidshelse), Stig Knutsen, Else Kiland Rausch, Karen Marie Saxlund (lymfødem, kvinnehelse).
    Felles kompetanse/interesseområder: Rygg- og nakkelidelser, muskel- og senesmerter, belastningslidelser, idrettsskader, leddplager, opptrening etter operasjoner/skader, reumatiske sykdommer, nevrologiske sykdommer.

• Barbu Fysikalske Institutt, Gamle Songevei 12, 4841 Arendal, tlf: 37 01 60 22
    Fysioterapeuter: Anne- Cathrine Timland (Spesialist i barnefysioterapi. Redcord for barn.), Rolf Vidar Hessje, Nicola Samuelsen (Mestringskurs muskel/ skjelett, dystoniterapeut), Peder Samuelsen.
    Felles kompetanse/interesseområder: Hjemmebehandling, barn

• Brygga Fysioterapi, Noroddveien 2, 4817 His, tlf: 37 01 22 20
    Fysioterapeuter: Norunn Westersund, Lars Øigård (Nakkebehandling, hodepine, BPPV (krystallsyke), traume, CPRS/refleksdystrofi.)

• Centrum Fysikalske Institutt, Østregate 2-4, 4836 Arendal, tlf: 37 02 55 90
    Fysioterapeuter: Ingvild van den Beld (Spesialist i Psykomotorisk Fysioterapi, kvinnehelse, arbeidshelse)
    Ingvild Svenningsen (Lymfødem, cancerpasienter)

• Hisøy Fysikalske Institutt, Kokkeplassen Gård, 4817 His, tlf: 37 01 01 74
    Fysioterapeut: Gerd Bakke (Ridefysioterapi, akupunktur, livsstilsendring, mestringskurs, muskel/skjelett)

• Moland fysioterapi & trening, Handverktunet 2B, 4810 Eydehavn, tlf: 37 03 17 77
    Fysioterapeuter: Kjell Moe, Fredrik Halvorsen, Marit Gartha Larsen og Bjørn Pettersen
    Felles kompetanse/interesseområder: Tilpasset trening, livsstilsendring, bløtvevsbehandling, slyngetrening, mestringskurs, Aktiv A artroseskole, såletilpasning og akupunktur. For utdypende kompetanse se vår hjemmeside.

• Pollen fysioterapi, Havnegaten 1, 4836 Arendal, tlf: 37 02 57 42
    Fysioterapeuter: Erik Ekevik (spesialist i nevrologisk fysioterapi), John Arnold Hopstock, Anna Margrethe Hagen og Eyvind Lorentzen
  • Felles kompetanse/interesseområder: Akuttmedisin, idrettsskader, artikulasjon av columna og ekstremitetene, Red Cord/ slyngeterapi, triggerpunktbehandling med nåler, Kinesiotape, Cyriax, MTT, belastningslidelser, kroniske lidelser, pre- og postoperativ behandling, bekkenløsning og andre bekkerelaterte lidelser, revmatisme lidelser, MS, Polynevropati, muskeldystrofi, ALS, Parkinson, Emfysem, Astma, KOLS, hjemmebehandling
  • FYSMUSØstensbuveien 80, 4848 Arendal, tlf: 952 50 288