Ledsagerbevis

Hva er ledsagerbevis?

Et ledsagerbevis gir deg rett til å ha med en ledsager som slipper å betale for billetten sin. Dette kan for eksempel være på kultur- og fritidsarrangementer eller på offentlig transport.

Det er du som har ledsager som får tildelt ledagerbeviset. Dette er et kort med bilde av deg som bekrefter at du er avhengig av ledsager. Du  bestemmer selv hvem som skal være ledsager og det behøver ikke være samme person fra gang til gang.
 

Hvem kan få tilbudet?

Har du varig fysisk eller psykisk funksjonshemning kan du få et ledsagerbevis. 
 

Slik søker du

Du fyller ut søknadsskjema for ledsagerbevis (ODT, 69 kB) og sender det til Kulturenheten. Du trenger en uttalelse fra helsepersonell som bekrefter din funksjonshemming. Legg bekreftelsen og et portrettbilde av deg selv ved søknaden. Vi vil helst ha bildet i jpg/bildeformat, ikke som pdf.

Det er ingen søknadsfrist, søknader blir behandlet fortløpende av kulturenheten.

Hva koster det?

Ledsagerbevis er gratis. Du kjøper selv ordinær billett, og kan ta med deg ledsager gratis på steder som godtar ledsagerbevis.

Fornyelse av ledsagerbevis

Vi skal fornye ledsagerbevisene til et mer hendig og brukervennlig format. Grunnen er at de gamle bevisene ikke lenger blir godkjent av de ulike aktørene som er med på ledsagerbevis-ordningen. De gamle ledsagerbevisene er ikke lenger gyldige fra sommeren 2018. 

Vi har sendt brev til alle som har ledsagerbevis om dette, men legger det ut her også, i tilfelle noen av en eller annen grunn ikke har fått brevet. 

For å få et nytt gyldig bevis må du:
Skrive navn og adresse og sende et bilde av deg selv på sms til tlf 916 65 779, eller sende det på epost
til rutt-mona.jorgensen@arendal.kommune.no

Du kan også sende det i posten til Arendal kommune, Kulturnettverket v/Rutt-Mona Jørgensen, Postboks 123, 4891 GRIMSTAD.

Kontaktinfo

Ledsagerbevis
Rutt-Mona Jørgensen
Tlf: 916 65 779
(Dagtid mandag, tirsdag og fredag, kveldstid torsdag)

Postadresse
Arendal kommune
Enhet/avdeling
Postboks 123, 4891 Grimstad