Gratis HPV-vaksine til kvinner født 1991 eller senere

Drop-in på vaksinasjonskontoret på Helsestasjonen 22. juni.

Publisert av Ruth Bengtson. Sist endret 28.04.2017

Vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine) anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.

De fleste som er seksuelt aktive, blir smittet med HPV i løpet av livet, de fleste i ung alder. Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65-100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.

Vaksinasjon består av tre doser gitt i løpet av et halvt års tid. Tilbudet til kvinner født 1991 eller seinere varer fram til sommeren 2019, men det er lurt å komme i gang allerede vinteren 2016-2017.

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7. klasse siden 2009. Uvaksinerte jenter som fortsatt går i ungdomsskolen, kan bli vaksinert der.

Kvinner bosatt i Arendal kommune kan henvende seg til sin fastlege eller til Vaksinasjonskontoret for å bli vaksinert. Vaksinasjon er gratis.

Vaksinasjonskontoret på Helsestasjonen i Arenasenteret, tredje etasje arrangerer drop-in vaksinasjon på disse tidspunktene:

  • 22. juni fra kl. 13:00 - 14:30

Kontakt oss for timebestilling: 37 00 68 70

Mer informasjon om HPV og HPV-vaksine finner du på Folkehelseinstituttets nettside.

Fant du det du lette etter?