Flyktninger fra Ukraina - bli bosatt i Arendal

Bosetting i Arendal

Når du har kommet som flyktning fra Ukraina, må du gjøre noen ting for å få tilgang til tjenestene du har rett på. 

1) Registrer deg på politihuset i Kristiansand

Alle ukrainske flyktninger må registrere seg hos politiet. Flyktninger som er i Arendal, skal registrere seg på politihuset i Kristiansand. Det er ikke mulig å registrere seg på politihuset i Arendal.

Hvis du ikke har bil eller noen som kan kjøre deg til Kristiansand, tilbyr Agder kollektivtrafikk nå gratis bussreiser på Agder for deg som er fra Ukraina.

Politiet har laget en side med informasjon om hvordan ukrainske borgere skal søke om kollektiv beskyttelse.
Du finner kontaktinformasjon til politihuset i Kristiansand ved å klikke på Agder politidistrikt. 

Politiet har også en samleside med informasjon fra politiet i forbindelse med situasjonen i Ukraina.

Duf-nummer
Når du har registrert deg hos politiet, får du et Duf-nummer. Dette trenger du for å søke om alternativ mottaksplass. D-nummer og Duf-nummer er ikke det samme. 

2) Søk om alternativ mottaksplass

Når du har registrert deg hos politiet, kan du søke om alternativ mottaksplass. Du kan lese mer om alternativ mottaksplass for personer fra Ukraina på UDI sin nettside.

Du søker om plass i UDI sitt elektroniske søknadsskjema. Ved stor pågang kan skjemaet være vanskelig å fylle ut. Da anbefaler vi å prøve igjen litt senere. 

Hvis du ikke kan søke digitalt, kan du skrive ut søknadsskjemaet for alternativ mottaksplass på papir. Hvis du trenger hjelp til å søka, kan du får hjelp på servicesenteret i Arendal kultur- og rådhus, Sam Eydes plass 2. Finn servicesenteret på kartet

Kontakt oss

Flyktningkoordinatorer

May Britt Lunde
E-post
Tlf. 90 58 46 34